Over afremmen, fabels en feiten…

Vakantie! Het is vakantie! Ruim vijf weken ontzettend bijkomen van het schooljaar 2011-2012. Heel hard op de rem trappen, het was één lange sprint naar de eindstreep! En dat brengt meteen het volgende punt dat ik rechtgezet wil zien.

Relaxte baan hoor, in het onderwijs. Lekker veel vakantie, woensdag vroeg klaar, beetje buiten zitten…

Fabel
Wij leerkrachten hebben meer vakantiedagen.
Want. We moeten ze wel eerst verdienen, bij elkaar werken zeg maar. Is een gemiddelde werkdag er één van ongeveer acht uur, als leerkracht maak je gemiddeld dagen van tien uur. En dan heb ik het niet over de uren die je buiten de school nog met je werk bezig bent. Of wat te denken van de dagen waarop je ’s avonds aansluitend aan je werkdag oudergesprekken voert, soms wel tot half elf…

Fabel
Op woensdag lekker vroeg klaar, 12 uur!
Geen juf of meester die het lukt om voor drie uur, half vier het pand te verlaten. Tenzij je de administratie meeneemt naar huis, of het lokaal achterlaat alsof er zojuist een heftige oorlog heeft gewoed.   

Overdenken
Lekker veel buiten spelen bij de kleuters. Dat is waar, het is extra genieten in het zonnetje. Denkt u ook aan ons als we in de herfststormen buiten spelen? Of in koude tijden?

Feit
Het is een geweldig vak, geeft veel voldoening en is elke minuut die je zwoegt meer dan waard! Mij hoor je dan ook niet zeuren. Stopt de meerderheid van de Nederlandse bevolking dan eindelijk eens met die vooroordelen de lucht in te slingeren?

Afgelopen week nam ik afscheid. Van mijn twee groepen, groep vier en de kleutergroep, en van school. Een fantastische school waar ik me vanaf dag één thuis heb gevoeld. Fijne collega’s, blijvende vriendschappen zijn gesloten en de nodige tranen hebben mijn ogen verlaten.
Als ik die kleine kleutertjes zag lopen, hand in hand op weg naar de vakantie en een nieuwe groep straks in augustus. Toen de meiden van groep vier afgelopen donderdag snikkend binnen kwamen omdat ik weg ging. Ook zij gaan naar een nieuwe groep, nieuwe juf of meester.

Mijn nieuwe school is de buurvrouw van mijn huidige (tot 1 augustus = feit) school. Dat betekent dat ik zowel mijn collega’s als mijn kleuters nog vaak zal zien. Ik krijg daar namelijk ook een kleutergroep en we spelen op hetzelfde plein. Mijn lokaal grenst ook nog eens aan dat speelplein dus ook als ik niet buiten ben zullen er de nodige kleuterkloppers voorbij komen. Tot groot genoegen van mijn kant overigens…

2 Reacties op Over afremmen, fabels en feiten…

  • Mrs. T. schreef:

    Ik heb alleen maar bewondering voor de juffen en meesters van het land. Volgens mij moet dit werk echt een roeping zijn want anders houdt men het niet vol. Geniet van je welverdiende vakantie en veel plezier bij je nieuwe school.

  • San schreef:

    Ik zie het hier ook hoor dat de juffen niet gelijk om half 4 klaar zijn en nog heel veel voorbereidend werk doen. Kijk vanmiddag zit ik om 15:45 in de klas om kennis te maken met de juffen 🙂 voor Lot dat doen ze toch ook allemaal. Ga heerlijk gruwelijk genieten van even niets doen, uitslapen en dingen doen die jij leuk vind en natuurlijk genieten van je mannen!! Wel ontzettend leuk dat je nieuwe job dichtbij de oude is, kan je nog ff spieken hoe het met je eerste groepen gaat (Manon hier gaat nog steeds naar haar eerste juf toe om haar een knuffel te geven) 🙂 ENJOY your HOLIDAY!