Eindstreep is in zicht!

Het heerlijke weer doet vermoeden dat de zomervakantie al is begonnen. Niets is minder waar, we moeten nog een paar weekjes wachten. De laatste weken van het schooljaar staan gelijk aan een boel stress, rapporten moeten worden geschreven en dus moet er worden getoetst. Er moeten schoolreisjes worden gemaakt, sportdagen en sponsorlopen gehouden. Juffen vieren verjaardagen en last but not least is daar de eindejaarsschoolmoedermaffia die op oorlogspad is. Want.

Ik maak me al jaren niet echt heel druk, mijn kinderen zijn elk jaar weer blij met hun klas en juf of meester

De klassen worden ingedeeld en het zal toch niet dat mijn kind bij dat kind in de groep komt en die juf of meester hoeft echt niet voor de klas van mijn kind te komen want dan word ik gek!
Elk jaar is het hetzelfde. Ik maak me al jaren niet echt heel druk, mijn kinderen zijn elk jaar weer blij met hun klas en juf of meester.  Dit jaar ben ik ook niet heel veel op het schoolplein van mijn eigen MiniMannen te vinden (meestal helaas maar nu niet eens zo heel erg…).

Dit jaar sta ik ook eens aan de andere kant en dat is best wel even wennen. Nu weet ik meer dan ooit dat elke beslissing van een juf of meester met veel gepieker, besprekingen en evaluaties gemaakt wordt. Wikken en wegen maar altijd uitgaan van het belang van het kind.
Goed, we tellen dus af. Italië komt steeds dichterbij…
Maar eerst nog ‘even’ de rapporten maken, buiten op de loungebank. dat dan weer wel!

3 Reacties op Eindstreep is in zicht!

  • Xandra Smolders schreef:

    Amen!! 😉 Wat is het toch heerlijk om mini mannen te lezen!!

  • Cat schreef:

    Ach, ik ben nog zó vers op deze school, dat ik me er ook niet zo druk om maak… alhoewel ik ’t niet verkeerd vind als zoonlief ’n juf krijgt die ‘r lekker de wind onder heeft zitten… anders vrees ik dat de aandacht snél is afgeleid… maar wél leuk hoor, naar groep 3… tja, voor jou de 2e x al!

  • Mrs. T. schreef:

    Ik snpa dat het moeilijk en lastig is. Ik ben heel erg benieuwd hoe het hier zal gaan volgend schooljaar want onze school gaat terug naar 8 groepen verdeeld over 6 klassen.