Daar heeft Geert toch wel een puntje…

Zonder te vervallen in politieke nonsens, moet ik nu toch wel even bekennen dat ik vind dat Geert van de week toch een puntje had. En dan heb ik het niet over enigerlei persoonlijke puntjes (ik houd het netjes), maar over dat wintertijdpuntje.
Wintertijd / Zomertijd equals stom gedoe.
Zo.
Dat is eruit. Twee keer per jaar dat hele gedoe steeds met het verschuiven van die tijd. Je krijgt steeds weer een gratis (mini)jetlag door je strot geduwd. Kinderen die daar steevast  niet aan meedoen. Wat een ellende…
Hier in huize Minimannenxc2xa9 gaat die klok dan ook altijd pas terug of vooruit nxc3xa1 het ontbijt. Vaste prik. Anders word je helemaal bloedchagrijnig wakker. Omdat het of onwaarschijnlijk vroeg is of je hebt de hele dag het gevoel dat je je verslapen hebt, terwijl het zo van binnen niet voelt…

Onderzoek wees deze week trouwens uit dat we de tijd nu niet terug moeten zetten (of was het nou vooruit ;-D) en in de zomer straks juist weer een uur verder. Dan zouden wij als volwassenen ongeveer 300 uur meer licht per jaar zien en kinderen -meen ik- ongeveer 100. Dat scheelt buiten energieverbruik ook nog depressies en gejetlegde kinderen. 
(ik weet dat het geen woord is dames en heren, maar geef toe; het klinkt heerlijk.)  
En Geert sloot daarbij aan door te roepen dat we moesten kappen met het verschuiven van die tijd steeds. Handig gedaan, want er zijn vast een boel mensen die het ermee eens zijn.

Ik in ieder geval wel, ik ben voorstander. Ga ik me vandaag eens bedenken wat ik met die 300 uur allemaal ga doen…
Ik denk dat ik die meteen de komende stressweek in zou zetten. 300 uur extra kan ik best gebruiken…
Want.
Tentamenweek (na de nieuwe, aankomende week). Heb ik als Toos Werkloos meteen een heleboel opdrachten (af) te maken, moet ik veel te veel leren en heb ik ook gewoon stage (verre van erg, maar kost wel tijd natuurlijk). Kortom; hoe overleef ik de komende eerste werkloze week?

Oshelemaal

10 Reacties op Daar heeft Geert toch wel een puntje…

 • Loezju schreef:

  Ow ja, succes komende week met alles wat je moet doen zonder die 300 uur extra.

 • Loezju schreef:

  Die tijd verschuiven vind ik zo’n onzin. Helemaal een bloedhekel aan het feit dat het in de winter om 16.00 uur al donker is. Blijkt die Geert ineens toch eens een goed idee te hebben. Wie heeft dat trouwens ooit bedacht? Wintertijd? of zomertijd?

 • Harrixc3xabt schreef:

  Van mij mag het ook afgeschaft worden hoor.
  Ik ben trouwens de enige die er last van heeft hier. Als de zomertijd is afgelopen duurt het zeker een week of 2 voordat ik gewent ben. De rest lijkt er hier geen last van te hebben. Maar ik dus constant om 05.00 wakker en ’s avonds zit ik om 09.00 al wel dat ik naar bed wil. Vreselijk!

 • Lieke schreef:

  Is wel even ontluisterend ja, maar ook ik moet Geert gelijk geven. Wat een onzinnig gedoe dat verzetten van de tijd. Probleem met Geertje is wel dat ie iedere week weer wat anders roept, en de toon hxc3xa8.
  Daar ga ik nou van huilie huilie 😉
  Enneh… heb ik wat gemist ??
  Hoezo vanaf deze week werkloos ?
  Dacht dat je de studie naast je werk deed ?? In ieder geval heel veel succes met je tentamens. Een investering voor de toekomst moet je maar denken. Want je krijgt er straks een geweldige baan voor terug. ! (met heeeeel fijne werktijden en heeeel veel vakanties *grijns*)

  Succes en groeten, Lieke

  PS. Je reageert altijd als toverformule, maar vond ik wel toepasselijk voor een virtuoos van het geschreven woord 😉

 • Marjan schreef:

  Op de een of andere manier zit die tijdverschuiving in mijn bioritme. Ook mijn moeder en mijn jongens hebben dat. Zo’n twee weken voordat de tijd verzet wordt gaan we allemaal al richting de nieuwe tijd slapen. De vorige 2 weken was ik enorm moe omdat ik er ’s morgens eigenlijk voor mijn gevoel te vroeg uit moest en nu ben ik weer heerlijk uitgeslapen. En ook Vincent en Julian moest ik vanmorgen gewoon om 7.30 uur wakker maken.

  Heel veel succes met de komende tentamenweek en met alle opdrachten die je moet uitvoeren. Zo’n werkloze week ertussendoor is dan vast wel even lekker om alvast helemaal op te laden hiervoor!

 • inge schreef:

  dat gaat je vast lukken, maar ook ik zie wel wat in dat afschaffen van de wintertijd!
  nu ik er nog zo tegenaan hik, schaf die hele winter maar af! hahaha maar nee, dan missen we ook weer zoveel.
  maar toch..

  #mistdezonzoooo

 • Toaske schreef:

  Huh, werkloos, heb ik wat gemist dan??? In ieder geval heel veel succes met je tentamens.

  En dat verzetten van de klok. Als we dat niet zouden doen dan is het in de winter pas rond 09.00 (of nog later) licht, dat willen we volgens mij ook niet. Wie komt er dan nog op gang namelijk?

 • Ruthy schreef:

  Helemaal mee eens: dat verschuiven van de klok is hoogst irritant!
  Gelukkig hebben de kids er hier zelf al rekening mee gehouden door 2 weken terug in het weekend een half uur later wakker te worden en vorige week zelfs een uur. Daardoor ging het afgelopen nacht helemaal goed; ze werden gewoon weer om 7 uur nieuwe tijd wakker. Zoals ze normaal ook om 7 uur wakker werden.

 • margriet schreef:

  ik haat die tijdsverschuivingen… vorige keer stond ik een uur te vroeg bij de kerk, en hoe graag ik daar ook kom ik was niet blij… en deze keer had ik alle klokken terug gezet behalve de wekker want die zou jelle doen.
  Dus ging stan om 7 uur (dacht ik) uit bed, en ging ik om kwart voor 8 (dacht ik) douchen, het ging goed, totdat ik beneden op de klok keek…….
  Maar goed, ik was wel op tijd bij de kerk 🙂

 • San schreef:

  Hihi Jis heerlijk om weer eens een stukje van je te lezen en ik geef Geert hierin ook geen ongelijk, vind het ook drama die tijd verschuiven, heb er een week lang last van. Ik zet bewust de tijd voor het slapen gaan op de “goede” tijd, dus was het vanochtend half 7 (half 8 dus). Jij heel veel succes de komende week (heerlijk idee zeker dat je maandag niet meer hoeft) en de dingen mag doen die je leuk vind. Toi toi toi!