Tussen de bedrijven door…

Kan ik natuurlijk best even bloggen over dat ik niet meer zo bedrijvig ben in het bedrijf waar ik altijd tussen de bedrijven door best bedreven was…
dus.

Vorig jaar september begon, zoals jullie allemaal weten, mijn opleiding aan de PABO. Ik ging de verkorte opleiding doen. Dat wil zeggen, in plaats van vier jaar naar school "maar" twee jaar naar school. En daarnaast zou ik blijven werken. Mijn uren bracht ik met behulp van ouderschapsverlof terug naar 18 uur. In de praktijk betekende dat twee dagen werken van negen uur. De maandag en de dinsdag. Negen heel lange uren.
's Morgens ging mijn wekkertje om kwart over zes en ging ik om kwart over zeven (op pad).
Diezelfde maandagen en dinsdagen is er in de avonduren college. Dat betekende dat ik die avonden pas om kwart voor elf 's avonds weer binnen stapte.
Die dagen zag ik mijn kinderen niet wakker, zag ik TMM nauwelijks en was ik voornamelijk aan het overleven. En niet alleen fysiek…

Meer en meer raak je betrokken in de onderwijswereld en die is in geen enkel opzicht vergelijkbaar met het bedrijfsleven. Op mijn werk, dwaalde ik meer en meer af. Geen idee, ik had vaak geen idee wat ik deed, hoe ik iets moest doen. Terwijl ik het toch al jaren deed. Mijn harde schijf werd stukje bij beetje gewist en het lukte me niet meer om de informatie te behouden en te onthouden…

Kortom, de koek was op. Helemaal op.
En dus de hoogste tijd om los te laten en een periode af te sluiten. Na 12,5 jaar…
Best moeilijk, maar als de rust straks echt is gekomen zal ik hopelijk bij kunnen komen van die negen heel lange, op het laatst onverdraaglijke uren. Elke maandag en dinsdag een beetje meer…

Nu zie ik al mijn mannen meer en ben ik de maandagen en dinsdagen alleen 's avonds weg. Donderdag loop ik stage, maar dat is bij de Minimannenxc2xa9 op school, dus ik ben niet echt weg. Ik ga de komende tijd (buiten heel hard werken voor mijn afstuderen) ontzettend genieten van de plotselinge fijne vrije tijd.
Maar eerst nog even… 

Oshelemaal

12 Reacties op Tussen de bedrijven door…

 • Lieke schreef:

  Lieve Jis,
  Heel erg bedankt voor je kaartje ! Ben helaas je adres kwijt en kan je niets sturen (verder dan in de buurt van Schiedam kwam ik niet ..) Daarom maar even op deze onpersoonlijke manier een persoonlijke boodschap om jullie hele mooie warme dagen te wensen en een schitterend 2011 !

  Hug from Hilly,

  Lieke

 • Janneke schreef:

  Haha, het spijt me zeer, maar jij kwam niet in die droom voor, het was echt alleen Dion!
  En het was zo levensecht! Maar dat komt niet door mijn grote hart, maar door jouw schrijftalent waardoor ik er blijkbaar zo’n beeld van had!

 • lieke schreef:

  Persoonlijk ben ik dol op lange dagen, (werk altijd 14 uur) maar dan vooral door de heeeele lange vrije dagen daarna *grijns* Als je die niet hebt, en al je energie in een nieuwe opleiding/stage gaat zitten is het wel heel zwaar natuurlijk.
  Knap dat je het zo lang hebt volgehouden ! En moedig dat je er een punt achter hebt gezet. De volgende stap op weg naar je nieuwe leven !
  En wat zal jij je met die kou op maandag en dinsdag nog lekker een keer omdraaien !

  Groetjes, Lieke

 • Janneke schreef:

  Moet wel zeggen dat ik gister behoorlijk wat gezopen heb op onze verjaardag, dussuuuu, dat zal de oorzaak zijn. 🙂

 • Janneke schreef:

  Gefeliciteerd meis!!! Weet je… ik heb vannacht over Dion gedroomd! Zo raar, dat jochie ken ik alleen maar van foto’s en je verhalen. Maar hij praatte in mn droom echt zoals hij hier praat, haha.
  Het ging over boten. Verder weet ik het niet meer. En hij had nog steeds een fietsenrek. Haha, maf he. Hoe kan dat nou weer.

 • Toaske schreef:

  Hieperdepiep hoera!!! Fijne verjaardag!

 • Marjolein schreef:

  Wat knap dat je het besluit hebt genomen.
  Maar ik denk dat het wel verstandigst is geweest en nu meer rust krijgt en je helemaal kan richten op je studie!

 • inge schreef:

  helemaal goed, zo kun je ook weer meer genieten van je opleiding en van alles! top.

 • Toaske schreef:

  Toch wel ingrijpend. Heb je ontslag genomen of gekregen, want dat maakt nogal een verschil denk ik. In ieder geval: een verstandig besluit zo te lezen. Succes met de rest van je opleiding en fijn de rust in je hoofd en voor je gezin.

 • Richtsje schreef:

  Hxc3xa8, even bijtanken op die momenten die je nu niet uithuizig bent moet wel lekker zijn en ik gun je ze van harte!
  November en december zijn altijd al superdruk op scholen, de kinderen zijn hyperdepieper, poeheej…
  Goed besluit!

 • Ruthy schreef:

  Wat een rust, als je eenmaal de beslissing hebt genomen om te stoppen. En wat een jaar heb jij achter de rug zeg! Hxc3xa9xc3xa9l bewonderenswaardig!

 • San schreef:

  Ik vind het al knap van je dat je het al een jaar hebt volgehouden, waar heb je die energie en doorzettingsvermogen vandaan gehaald. De beslissing is wel de juiste geweest en zeker voor jezelf, je hebt wat meer rust en niet algeheel onbelangrijk je ziet je mannen meer. Het zal wel gek zijn als maandags en dinsdags de wekker wat later af zal gaan (of wordt je gewoon standaard wakker) in ieder geval heb je ook weer tijd om een logje te schrijven, want je stukjes hebben we gemist hoor Jis! (en idd dit is weer onze maand pfffff en wat voor een!)X