Live vanuit huize Minimannen…

Het is even wennen, maar het went denk ik nooit.
Die lapdancetop, het is handig dat ‘ie er is, maar geef mij de pc maar.
Ik bedoel hoe draadloos kun je zijn. Nou niet echt, die accu moet toch steeds weer worden opgeladen, want lapdancetop loeit den hele dag dat het een lieve lust is.
Maar dat terzijde, ik zal eens even een update draaien geven over de stand van zaken alhier…

Met de Minimannen gaat het voorspoedig. Yannick skate de oren van zijn hoofd (zolang hij zijn stuitje en mij maar met rust laat, IEKS !), maakt nog steeds nieuwe vriendjes en is dus druk bezig met het straatleven ontdekken. De eerste schermutselingen zijn geweest, al waren die gelukkig van onschuldige aard en waren ze rap opgelost.
Hij is veel vrij geweest de afgelopen tijd. Uiteraard de twee weken meivakantie, vorige week een studiedag, gister Hemelvaart uiteraard en vandaag ook nog een vije dag. Ik zeg binnenkort hoog tijd voor alweer een studiedag.
Klinkt wellicht gek, maar het einde van het schooljaar komt in zicht. Ze hebben volgende week een themaweek, de RopaRun en Sportdag staan voor deur. Dan is er nog een schoolreisje en voor je het weet krijgen we de lijst met de klasindeling voor volgend schooljaar…

Dion blijft heerlijk Dion. Wat een portret is dat zeg…
Elke dag lig ik meerdere keren krom om het  monster. Hij heeft net als broer destijds woorden en uitspraken waar je even de wenkbrauwen bij fronst. Zo is het "helaas" als iets niet lukt of de kaakjes zijn op en "lekker slim" afgewisseld met "nou lekker dan" als hij of iemand anders iets niet handig aanpakt.
Minous is naast harig ook aardig en ik ben prachtig ! Wat wil je nog meer ?
De afgelopen weken is hij ook weer groter gegroeid -mamma had zere rug en billen (weet inmiddels iedereen in de "Super de Broer" supermarkt), hij moest natuurlijk noodgedwongen veel meer zelluf doen.
Ook Dion is erg van het buiten spelen en hij is dan ook hele middagen op pad. Uiteraard is zijn "op pad" op gehoorafstand. Soms hoor ik hem even niet zingen, kletsen tegen iedereen die hier woont, roepen naar zijn broer, scheuren op zijn tractor, op zijn zijwieltjes door de bocht fietsen of lachen. Heb ik mijn loopje weer en ga even kijken waar hij uithangt. En dat is altijd binnen hetzelfde cirkeltje "wannik mag daarnie toch mam ?" 
Dion is onwijs ondeugend en eigenzinnig, maar het is geen wegloper (al vaar ik daar uiteraard niet blind op).
Bijna elke nacht blijft hij droog en dus binnenkort maar zonder luierbroek naar bed.
Hij heeft een prachtige foto laten schieten op het KDV -waarvoor hij buiten haarlak en een ketting ook echt een luchtje op moest ?- en volgende week wordt hij geacht een modeshow te lopen op het KDV. Op een heuse catwalk…

Et moi ?
Wel, ik ga vooruit. Letterlijk xc3xa9n figuurlijk.
En dat figuurlijk ook weer letterlijk. Want we letten weer even op de calorietjes, my worst enemy weetjewel…
Stukje bij beetje kan ik meer, alleen het zitten blijft een mindere kant van dit alles. Maar tijd heelt alle wonden, die van mij ook vast wel !

Dat typen gaat trouwens ook voor geen meter op die stomme lapdancetop.

Photobucket

16 Reacties op Live vanuit huize Minimannen…

 • Loezju schreef:

  Fijn te lezen dat het goed gaat in huize MiniMannen. Laptop is wel erg handig; in de zomer lekker in de tuin; met het stroomtouwtje erbij want tja het kreng vreet stroom 😉

 • Marjolein schreef:

  Het gaat dus lekker in huize Minimannen, ook fijn dat het met jou weer de goede kant op gaat. Ik zou niet meer zonder mijn laptop kunnen, lekker overal waar je maar wilt. al moet er wel een stopcontact op afstand zijn, want hij kan niet lang zonder stroom nadat hij een paar jaar geleden een klein hartinfarctje heeft gehad.

 • Ruthy schreef:

  Fijn dat alles zo goed gaat met jou en de mannen (ok, zitten iets minder goed zo te lezen, en typen ook iets minder. Maar vor de rest…)
  Leuke uitspraken ook van Dion. Heerlijk toch, als je mannen zo zelfstandig worden. dat kun je nu in ieder geval goed gebruiken.

 • Nientjuh schreef:

  Ik merk het nu zelf ook hoor, ik heb een laptop en zou echt niets anders meer willen. Misschien over een tijdje een Apple maar voor de rest blijft het bij een laptop.
  Fijn om te lezen dat de mannen het lekker doen, het is ook een heerlijk stel als ik het zo lees.
  Ik wens jullie een hele fijne avond en voor morgen alvast een gezellige maandag, liefs Jeanine

 • Natazz schreef:

  Wij hebben hier alleen maar laptops staan, ik vind het ideaal. Ik hoef ook niet snoerloos te zijn want ik zit toch op een plek alleen vind ik het ideaal dat ik daarna mijn laptop weer in de kast kan zetten zodat hij opgeruimd is.

  Fijn dat het zo lekker gaat met de minimannen en vooral dat het weer wat beter gaat met jou.

  Fijne avond
  Natazz

 • ien schreef:

  Goed dat het lekker loopt bij jullie. Naar Dion ben ik onderhand wel erg nieuwsgierig. Krijg er allerlei gedachten bij??

  Gaat het trampo-springen nog lukken op 5 juli.
  Ien

 • Lieke schreef:

  Heerlijk hxc3xa8, dat buitenleven.
  Julian lxc3xa9xc3xa9ft zo’n beetje buiten, er wordt hier her en der verbouwd, dus genoeg spannende plekken en spullen, en ik ben er achter dat er veel meer kinderen in onze straat wonen dan ik ooit geweten heb.
  “Alle ratten komen uit hun holen” hahahaha
  Bij ons is de centrale hangplek onze tuin, en centrale schuilplek ons huis, dus heb een vacature voor een buurtconcierge.Liefst eentje met dweil.
  Want ja, als je zo druk bent haal je soms de wc even niet.En dan heb ik het niet over Julian. Right. Ik dwaal af.
  Fijn dat je vooruit gaat al is het langzaam.
  En lekker al die vrije dagen.
  Ik merk dat de kinderen echt toe zijn aan vakantie.
  Nog even over S’klaas.
  Navraag heeft het volgende opgeleverd:
  Aanmeerplaats: Schiedam
  Persoon: The Good Old.
  Zou vast mijn kleedje neerleggen en een vakantiedag opnemen *grijns*

  Groetjes, Lieke

 • MaMarjan schreef:

  Hier hebben we noodgedwongen aan onze laptop moeten wennen toen onze pc stuk ging. Al laten we de laptop niet door ons huis heen zwerven, we hebben hem weer netjes op de plaats van de pc neergezet en daar dan ook weer de externe harde schijf aan gekoppeld. Aan het typen op de laptop ben ik nu ook eindelijk gewend.

  Fijn dat het weer iets beter gaat met je rug en stuitje. Ik hoop dat je voor de vakantie weer helemaal bent opgeknapt, dat duurt idd niet zo lang meer. Hier nog 5 weken!

 • Cisca schreef:

  Als je eenmaal gewend bent aan de laptop, dan wil je niets anders meer. Ik ben tenminste tegenwoordig hartstikke verslaafd, terwijl ik vroeger anti was…

 • Saskia schreef:

  Fijn dat het goedgaat met de mannen!
  en ook xc3xa9rg fijn dat jij en je stuitje vooruit gaan.
  Ik zwxc3xa9xc3xa9r bij de laptop, ideaal!
  Fijn weekend!!

 • Caroline schreef:

  ‘lui’loggen noem ik dat. Want met de laptop op schoot, lig ik languit op de bank en ben niet bijster productief…Jij daarentegen hebt nu eventjes geen keuze…..maar jet minimannenleventje gaat gestaag door…zorg maar dat je op de been bent voor dat, inderdaad, in recordtijd de vakantie aanbreekt!

 • Yvonn schreef:

  Ik ben inmiddels aardig aan het laptop-typen gewend, hoewel ik soms schrik van m’n tikfouten. Maar het bevalt me prima om met laptop overal te kunnen zitten, als er maar een stopcontact in de buurt is want die batterij gaat als een razende. Maar onze pc staat op onze slaap- annex computerzolder en dat is ‘swinters koud, zomers warm en te allen tijde ongezellig!
  Mooi dat het beter gaat en dat de minimannen supermannen zijn en blijven!

 • Mimi schreef:

  Je went er nog wel aan, die laptop. Ik verhuis met het ding van de eetkamertafel, naar de bank en weer naar bed. Handig!

  Ik vind het super van Dion dat ie ’s nachts al droog is. Sterre nog steeds niet… Gaat het ooit gebeuren denk ik wel eens? Ach, getuige het feit dat ze geen luiers hebben voor 30+ kilo (nouja, das van een andere soort), zal het vast wel goedkomen 🙂

 • annelies schreef:

  Lekker dat het zulke buiten-kinderen zijn!
  Hoe oud is Dion?
  Leuk die eigenwijze uitspraken.
  Hoor hier ook met regelmaat grappige dingen uit de mond vd oudste..
  Fijn weekend verder.

 • Jis schreef:

  @ Toaske:
  Hahaha, met mijn TMM gaat het goed hoor, is momenteel heerlijk aan de klus bij vriend “Sjaak”. Ben hem dus voorlopig kwijt op zondag en woensdag enzo…

 • Toaske schreef:

  Mmm, ik zie jou voorlopig echt niet een lapdance doen! 😉
  Goed om te lezen dat het zo relaxed gaat met de minimannen. Het is super als het van een leien dakje gaat. Wauw, goed zeg van Dion al bijna alle nachten droog. Met jongste hier lukt het ook steeds beter, maar ik durf haar echt nog niet zonder luier naar bed te laten gaan omdat er regelmatig een kletsnatte luier mee uit bed komt. Zeker sinds ze op school zit, slaapt ze zo diep, ze wordt echt niet wakker omdat ze moet plassen.
  Hoe is het met TMM of is daar weinig over te bloggen?