Mannenmoeders wraak…

Het gebeurde tijdens een fijn potje strijken, ineens ging er een lampje branden…
Het kwartje viel, het was zo klaar als een klontje en zo kunnen er nog wel wat spreekwoorden en/of gezegdes/n aan worden toegevoegd (wie het weet mag roepen, be my guest…).

How come ?
Vriendin Jo is in afwachting van waarschijnlijk een operatie die haar van het vloeibaar voedsel zal afbrengen, want vloeibare voeding worden we niet groot en sterk van. Een tijdelijke oplossing tegen ziek, misselijk en buitensporig veel te veel pijn is mooi, maar we weten allemaal dat het er aan zit te komen en de heren doktoren een metertje (beknelde en zo goed als dode) dunne darm zullen moeten verwijderen.
Tot die tijd dus vloeibaar. Met als resultaat -of gevolg- dat ze vrijwel niets kan. Ze heeft  er echt de kracht niet voor zeg maar…
Met haar man offshore aan het werk (want er moet tenslotte geld op de plank) hebben we als vriendinnen de taak op ons genomen om haar te helpen waar mogelijk*. Dit heeft de nodige overredingskracht gekost, maar uiteindelijk gaf ze toe.
En eerlijk is eerlijk, ze had toch niet echt veel puf om tegen ons in te gaan. Ik bedoel, het is niet dat ze ons vrolijk achterna komt rennen als wij haar stofzuiger afpakken…

Na de helft van de boodschappen voor haar gehaald te hebben, nam ik ook (na veel zeuren en aandringen, van mijn kant dan) een tasje strijkgoed mee naar huis.
Dat heb ik geweten !
Want man ! Wat verschilt een meisjesstrijk ten opzichte van een mannetjesstrijk !
Ruches, kant, gesmokte bovenkantjes, geplooide strookjes, spontane strikjes…
En toen, toen de zweetdruppeltjes over mijn hoofd dwarrelden drong  het ineens tot me door…
Helder als glas…

Het zijn jongensmoeders die meisjesmode ontwerpen !
Ja heus !
En niet eens voor de fun of it, maar uit wraak. Want, let’s face it, in meisjesmode kun je totaal los gaan op applicadingetjes, supergweldigfantastischleukeenozolieve meisjesmode. Om dat onrecht recht te trekken (want alles wat "on"recht is moet recht getrokken worden) stoppen ze er zoveel mogelijk moeilijk strijkwerk in.

"In your face, eat this" moeten ze gedacht hebben**. Ik heb hier al zo vaak en veelvuldig gepredikt over de oneerlijke mode.
Alle bladen staan vol met 75% meisjesmode ten opzichte van 25% jongensmode, echt waar ! Let maar eens op de HEMA folder bijvoorbeeld, of de bladen Mama En KekMama bijvoorbeeld.
Hallo, ik heb er uiteraard wel een vakkundige studie op los gelaten voordat ik mijn theorie de ether inslinger ! ***
Ik houd niet van half werk…

Over werk gesproken…
Nee, dat is weer een heel ander onderwerkp !

*: Uiteraard helpt haar familie van Nederlandse zijde ook hoor…
**: Het kan zijn dat de combinatie onwennige strijk, vermoeidheid, nooit eerder ervaren zweetdruppels en warmte geleid hebben tot het trekken van warrige complottheoriexc3xabn. De directie stelt zich niet aansprakelijk voor geleden schade…
***: God, wat is het komkommertijd…Justjis

28 Reacties op Mannenmoeders wraak…

 • Loezju schreef:

  Wat een heerlijk logje!

 • vliegje en Ferre schreef:

  dit moet welhaast het meest supertofste logje zijn dat ik in lange tijd gelezen heb. ook een jongensmama met frustraties over de keuze. jij maakt mooie complotten! vind ik stoer van je. maar daar ben je dan ook een jongensmama voor!

 • Janneke schreef:

  Je log is mooi geworden trouwens!! Ik loop zeker enorm achter, want ahd het nog niet gezien.

 • Ien schreef:

  Volgende keer gewoon in de droger met een tennisbal erbij. Doe ik al jaren en de was komt er strak uit. Ook meisjes was.
  Ien

 • Nientjuh schreef:

  Sorry voor dit plakberichtje maar het ontbreekt mij aan de tijd om bij iedereen nog een pal voor de verhuizing bij te lezen en een reactie achter te laten.
  Ik kom voor nu even gedag zeggen en we spreken elkaar weer eind augustus. Maak er een paar hele fijne weken van en je ziet mij tegen die tijd weer voorbij schuiven.
  Dikke knuff en liefs, Jeanine

 • Cat schreef:

  Jouw 75 versus 25% ga ik hxc3xa9lemaal in mee. Wxc3xa1t ’n verschil. En ik weet niet hoe ’t met jouw mannen is, maar de mijne is wat mij betreft al iets te duidelijk in wat hij wxc3xa9l en niet aan wil. Dus dan hxc3xa9b je iets leuks gevonden, wil ie ’t niet aan! Killing!
  Wat betreft die roesjes en dingetjes… tja, die hxc3xa9b ik nog niet zo erg voor m’n meisje en ik zit me sterk af te vragen of ik wel ’n ‘roesjes-type’ ben 😉 Hou me ten goede, ’t kan xc3xa1ltijd nog komen hxc3xa9. Maar dan zit ik me wxc3xa9l af te vragen xc3xb3f ik die zooi allemaal ga strijken. Is dat xc3xa9cht nodig? Of kan je ’t ook gewoon uithangen? 😉

 • Cisca schreef:

  Ik strijk echt nooit. Bah, strijken vind ik maar een vies woord.

  Watlief trouwens dat jullie dit allemaal doen voor je vriendin!

 • marinda schreef:

  helemaal waar 😉

  grtz,
  marinda
  (die via via weer hier terecht kwam)

 • Mye schreef:

  Geweldig logje! Moest zo lachen…
  Hier een meisjesmama… 😉
  Lief dat je dit voor je vriendin doet trouwens!

  Super leuke weblog

  Xx Mye

 • Aagje schreef:

  That’s where friends are for!! Maar wel gemeen dat ze je dan meisjeskleren meegeeft hahaha! Maar ik weet helemaal wat je bedoelt met een meisje-meisje in huis wat het liefst elke dat in een ruchesjesjurkje loopt. En ik ben zo perfectionistisch dat elk plooitje en miniatuurstrikje weer net je strak moet zitten als de keer dat we het jurkje kochten, blaren, blaren en nog eens blaren!!!

 • Korffies schreef:

  hahaha lol, sja, ik ben trotse meisjesmama en vooruit, het strijkwerk wil ik er wel voor betalen, maareuh de jongens kunenn er ook wat van hoor met al hun overhemdjes 😛

  tip voor de roesjes stomen en dan met de handen rechttrekken/ strijken 😛

 • inge schreef:

  mijn dichter zou enkel t-shirtjurkjes dragen. ik heb ’t niet op strijken en doe ’t dan ook maar een paar keer per jaar. dit jaar al 2 keer!

 • Caroline schreef:

  Tsss, gewoon een samenzwering dus. he. he. Nou lekker hoor. Maar goed, boontje komt dus alsnog om zijn loontje! Want wxc3xade stond er nu alsnog die meisjesstrijk te doen? Juist! De minimannenmama! Die met een issue! 😉 Maar goed, maar goed, inderdaad mag ik nu los op lintjes, kantjes en bandjes (new blog post! haha!) vrees in ons geval zelfs dubbelop; ik hxc3xa9b dan wel een manneke maar ook hij draagt bij voorkeur roze en kijkt met smart naar de strikjes van zijn zus….

 • Claudia schreef:

  Hey!

  Ik ben via via op jou blog terecht gekomen! En ben ondertussen best wel een trouwe bezoeker! En dan nu eens een reactie!

  Wat een geweldig verhaal, aan de ene kant natuurlijk super lief dat jullie dit voor een goede vriendin doen! That where friend are for…

  Maar heb echt dubbel gelegen om je “meisjes strijk” GEWELDIG!!!

  Groetjes
  Claudia!

 • Kim schreef:

  Whahaha, de straf, voor het feit dat we Spongebob, bliksem, graafmachines, vrachtwagens, tractors, steentjes, camouflageprint, botsauto’s, piratenshampoo, etc. ect. moeten doorstaan.
  Ik vind het briljant.

 • Ruthy schreef:

  Echt? Dat wist ik dan weer niet. Maar mode ontwerpers zijn idd vaak mannen. Misschien dat je wel een punt hebt.
  Ik strijk zelf alleen amper. Dan krult dat kantrandje aan die rok maar een beetje om hoor. Toch niemand die dat ziet na een dag spelen (of me er op aan durft te spreken).
  Alleen als ze netjes naar een festje moet wil ik misschien nog wel even snel de strikjes en frutsels gladstrijken. Maar anders begin ik er niet aan… ook niet voor mezelf of manlief trouwens.

 • Lieke schreef:

  Ja laat die meidenmoeders ook maar eens zweten. Dat hebben wij als we weer:
  -stenen,stokjes en andere schatten uit zakken/wasmachine moeten schrapen
  -Megaverpakkingen Oxi Action dienen aan te schaffen
  -dagelijks moeten dweilen rond het toilet (indien staand plassen, hier niet aan de orde)
  -Batmans en andere griezels door het huis hebben vliegen.
  -Ons nek breken over de legoblokjes.

  Eindelijk gerechtigdheid dus, zou ik zeggen !
  Sterkte voor je vriendin… en groetjes, Lieke

  PS. Al eens bij Zara gekeken voor de mannen ?

 • Marjolein schreef:

  Als je tijd overhet, kom ik mijn strijkgoed ook wel even brengen. Hier wordt alleen het hoognodige gestreken en dan ook nog eens door manlief.
  Een slechte eigenschap die ik van mijn moeder heb overgenomen en ik ben er nog erger/luier in dan zij.

 • tineke schreef:

  zo zal ik vanavond nog even wat langs komen brengen???… ik heb er zo’n hekel aan!! en dan kan je je hart ophalen aan de meidenkleding… hahaha
  toen vriendin en ik nog slechts 1 kind hadden, (zij jongen ik meisje) liepen we in winkels juist met kleertjes voor elkaars kind in handen.. ik zag alleen leuke jongens- en zij meisjeskleding…
  Inmiddels kijk ik niet meer naar jongens en heeft zij ook een meid, dus nu pikken we het uit elkaars handen… hihihi

  lief dat jullie voor haar en haar huis zorgen!

 • Saskia schreef:

  Wat lief dat jullie dat doen zeg!
  Strijken is niet mijn favoriet (doet zxc3xa9xc3xa9r aan mijn schouder en arm) dus gelukkig komt mijn lieve mama hier regelmatig strijken.
  Succes met de meisjesstrijk!

 • Harrixc3xabt schreef:

  Wat lief dat jullie je vriendin zo helpen met alles! Maar goed…daar ben je ook vriendinnen voor natuurlijk.
  En wat betreft jongens- en meisjeskleding.
  Sommige winkel hebben idd meer meisjeskleding, maar tis niet overal zo vind ik. Wat bij H&M bijv. vind ik dat helemaal niet het geval.
  Haha, ja meisjeskleding is soms wel lastiger qua strijken, maar gelukkig heb ik een dochter die niet van roezeltjes en futsels houdt aan d’r kleding. 😉

  Fijne dag!

 • Toaske schreef:

  Hier weinig ruches en kantjes. Gelukkig! 😉
  Hopelijk zal het over een paar maanden veel en veel beter met je vriendin gaan. Tof dat ze zulke goede mensen om haar heen heeft.

 • MaMarjan schreef:

  Hihi, ik houd ook echt niet van strijken een ook niet van rushes. Misschien heb ik juist daarom wel 2 jongens gekregen;-)
  Lief dat je je vriendin zo helpt. Ze boft maar met zulke lieve vriendinnen!

 • Yvonn schreef:

  Hmmm… zou kunnen kloppen… Ik heb zo’n bloedhekel aan strijken en let er bij het kopen van de meidenkleding dan ook echt op. Helaas gaat Brecht ‘r wens hier al eens tegenin en ik ben nog net niet zo egoistisch dat ik zeg dat ze iets niet mag omdat ik het niet wil strijken. Daarnaast houd ik niet van ruches, maar om de gesmokte bovenkantjes kan ik toch niet heen. Wat je zegt over de verdeling in de folders heb ik me nooit verdiept, maar ik geloof je wel. En toch kan ik voor Joep makkelijker kopen dan voor de meiden. Te veel dingen voor die meiden zijn dan toch weer net te tuttig/mutsig/babyroze naar m’n zin. Of er zitten ruches op….
  Maarreh.. sterkte voor je vriendin. Klinkt heftig allemaal. Enne…op je werk alles goed??

 • heikelien schreef:

  Wat lief dat jullie dat doen! En ik heb dat nooit geweten joh dat moeders van jongens dat maken. Weer wat geleerd (lol). Ik strijk zeeer weinig…

 • San schreef:

  Lief dat jullie dit allemaal doen zeg!!! En ja strijken is niet mijn favo. bezigheid hier en strijk echt het hoognodige *schaam* Ik hou zelf niet van ruches ed en dan heb je ook niet veel keuze hoor, want dan heb ik een lek broekje en wat zitten eraan ja ruches, weg en dat heb ik met meer dingen, juist om de reden die jij nu hier geeft, teveel werk. En die kommertijd is hier ook aangebroken, zat ideetjes maar ik krijg het niet op papier.Evengoed een fijne avond en hopelijk niet met een berg strijk van jezelf 😉

 • Linda schreef:

  whahaha ja dat moet t zijn!
  En beterschap met en voor je vriendin, zulke vriendinnen als jij doen haar vast goed!

 • Janneke schreef:

  Hahahaaaaaaa, pfff, doe niet zo jaloers zeg! 😉
  Tof dat je je vriendin zo helpt! Gaaf als je dat voor elkaar kunt doen!
  Enne… hoe ist op je werk? 😉