De Keuken

Vorige week zondag ben ik begonnen met een kijkje in Huize Minimannen. De reacties waren leuk en over het algemeen werd er steeds dezelfde vraag gesteld; speciaal voor de foto zo opgeruimd en "gestileerd" ?
Mijn antwoord is kort en simpel: "Nee en nee".
Meestal is het hier op zo goed als opgeruimd. Dat wil zeggen, de keukentafel is eigenlijk altijd strak en aan kant, want ik heb een hekel aan een volgebouwde eettafel. Wij eten altijd aan tafel en als je het ding dan volgestouwd hebt met van alles en meer is de tafel dekken geen gezellige bezigheid. Even voor Annelinde: wij gebruiken hier gewoon een tafelkleed bij het eten. Overigens sla ik dat kleed voor Dion wel terug. Zijn Ge-Hans Kazan is niet van de lucht en voor je het weet ligt het stukje stof Formally Known As tafelkleed met alles wat daarop stond op de grond. De plakhandjes, boter -en witte chocoladepastavlekken en half afgekloven stukjes komkommer bikken we na de maaltijd er simpel af met die heerlijk goedkope vochtige schoonmaakdoekjes van de Lidl. Jis ligt na elke maaltijd met de billen omhoog de vloer te poetsen.
Verklaar mij maar voor gek, maar ik voel me er goed bij; opruimen en poetsen.

Ook de keuken -die vandaag aan de beurt is- heb ik het liefst opgeruimd, strak en schoon. En dus nee, niet speciaal voor de foto zo opgeruimd en opgepoetst. Enkele zeer gewaardeerde vriendinnen kunnen zo nu en dan live getuige zijn van mijn spastische dwangneurose.
Goed, dan nu over tot de orde van de (zon)dag; hierbij de foto’s van de keuken. Uitleg volgt, daar waar nodig.

Waar ik vooral blij mee ben in mijn keuken ?
Met mijn inductiekookplaat; geweldig (snel) koken en (niet geheel onbelangrijk) supergemakkelijk schoon te houden. Wij hebben gekozen voor verlaagd koken, aangezien de rest van de keuken qua hoogte is aangepast op TMM en kleine grijpgrage handjes.
Ook het werkblad en de achterwand, beiden van graniet, vind ik supergemakkelijk. Je ziet er vrijwel niets op xc3xa9n je kunt er gewoon kokend hete spullen op zetten.

Keuken1

Mijn kruidenkastje is ook wel favoriet. Het heeft een speciale indeling en kwam vanuit de fabriek al gevuld met allerlei lekkere kruiden. Het kruidenrekje is aan het deurtje bevestigd en de rest van het kastje is ook speciaal ingericht voor kruiden en specerijen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook voorraadbakken met handig handvat waarin koffie, suiker ed. bewaard kunnen worden.

Keuken2

Dan is er nog het zeeppompje, ingebouwd naast de spoelbak. In de vorige keuken had ik er al xc3xa9xc3xa9n. Toen zag ik het nut er niet echt van in, buiten dat ik het wel gelikt vond staan. Eenmaal in gebruik genomen is het verrekt handig, er zit onder de spoelkast een navulflacon van 2 liter, dus eenmaal bijgevuld kun je wel even vooruit !

Keuken3

By the way; eventuele vragen kan ik volgende week weer toelichten

Onderschrift_50

25 Reacties op De Keuken

 • Lin schreef:

  Wat een gave keuken! En wat leuk dat we even binnen mogen spieken!! Ik ga nu gelijk kijken bij je vorige Cribs!!!

  (Ik heb trouwens van de week ook een filmpje van mijn huisje gemaakt, staat al op mijn Hyves, moet nog op mijn log)

 • Karen schreef:

  Meid, wat ziet alles er ‘stylish’ uit bij jou thuis!

 • Jet schreef:

  erg mooi dat je aanrechtblad en achterwand doorlopen… super chic & handig!

  En ja, zeep en kruiden… joh, je bent gewoon helemaal op alles voorbereid! Ben benieuwd of je ook een receptenrubriek gaat beginnen, weten wij in ieder geval uit welke keuken het komt!

  Hoe is het met het vocht wijffie?Volgens mij heeft iedereen vandaag last van vocht!

  Ennuh, de giraffestukjestegel komen in mijn slaapkamer en de bank blijft gewoon in al zijn mooiheid in de woonkamer… Ik zal eens even wat foto’s inladen voor een voor&na rubriekje!

  Kus!

 • P. schreef:

  Mooie keuken! Lekker praktisch dat is wat voor mij belangrijk is.. Kan je mijn keuken nog niet laten zien (hele huis moet nog gebouwd worden hihi) Ga wel dat zeepopmpje bestellen!!

 • Annelinde schreef:

  Dat ziet er (weer) picobello uit (begrijp alleen de magnetron om het hoekje niet zo geloof ik, maar dat wil je vast toelichten als je weer terug bent, toch??)

  En toch maar ’s op zoek naar een Lidl begrijp ik:) Bedankt voor de tip!

 • Cat schreef:

  Lieve Jis, als ik ’t je nou hxc3xa9xc3xa9l lief vraag, kan je die poetswoede dan ’s op mijn huis loslaten? 😉 Je zal xc3xa1bsoluut eer van je werk hebben! 😛

  Hihi… ehm tja… over ’n paar dagen ook foto’s van mijn “open keuken”… 😉 Helaas zxc3xb3nder ingebouwd zeeppompje, was achteraf gezien misschien best wel handig geweest maar volgens mij hebben ze die niet bij IKEA

 • Ien schreef:

  Kijk helemaal mijn ding, een schoon overzichtelijk huis/keuken. Je hebt smaak Jis.
  Komt de rest van het huis ook nog en worden er weer stokjes door gegeven??
  Ien

 • Loesje schreef:

  Mooie keuken!
  Handig joh zo’n kruidenrekje. Scheelt een hoop troep in je kastje hihi.
  Dat zeeppompje is inderdaad handig, hebben wij ook 😀

 • gewoon ikke schreef:

  Jij?! Schorpioen?!
  mmmm….

  Groetjes ikke

 • Ja heel handig zo’n ingebouwd pompje…ik ken hem van mijn zusje!
  Ziet er heerlijk uit…daar hou ik wel van zo netjes en schoon…maar mijn vraag is wel…hoe vind je dat na twee kids, je huis schoon en netjes houden…ik heb namelijk drie rommel/vies/makertjes…en moet eerlijk zeggen zonder hen was het een stuk makkelijker..:)

 • Tineke schreef:

  ik vind het altijd zo knap dat jullie naast je werk nog zin hebben om te poetsen in huis. Ik kom nu al tijd te kort, of ben ik gewoon te langzaam ofzo… of word je te makkelijk als je geen vaste verplichting hebt op vaste dagen? Of misschien heb ik wel te weingi kastjes in mijn keuken en lijkt het al snel rommeliger. Kan ook nog.
  Ziet er iniedergeval uit alsof je van de vloer kunt eten bij jullie! Mooi!

 • Monique schreef:

  Oooooh, wij in huize Ninthe & co. houden ook van opgeruimd! Dus als jullie nog eens toe zijn aan een (tijdelijke – in de vakantie ofzo) huizenruil… 😉

 • Marjolein schreef:

  Dacht maar dat mijn huis zo mooi opgeruimd was als de jouwe en dan heb ik nog geen eens kinderen, maar de tijd ontbreekt er gewoon voor doordat we alle twee 5/6 dagen pw werken.
  Maar echt een hele mooie keuken heb je, lekker ruim.

 • Rianne schreef:

  Mooi strak. Ik moest erg lachen om je kruidenrekje. Word je erg nerveus als er xc3xa9xc3xa9n potje met het etiket naar achteren staat?

 • margriet schreef:

  jaja zo ken ik het, en mijn oog valt gelijk op het potje met NIET houten lepels en spatels HEERLIJK…

 • inge schreef:

  wil je je huis soms stiekem verkopen en zit je ons allemaal lekker te maken ? ; )))

  hihi nou als je nog s een weekje aan zee wil zitten, ben ik wel in voor woningruil hoor !

 • Richtsje schreef:

  Ik herken alleen het blad. Dat heb ik ook! Kun je me gelijk vertellen hoe je het om de kraan heen kalkvrij houdt, want je mag het met vrijwel niks poetsen dusseh?!
  Mooi trouwens, lekker stijltje daar bij jullie thuis. En een goed doordachte indeling ook!

 • wauw zeg, wat een mooie keuken?? zelf uitgekozen dus… echt heel erg mooi. En zo praktisch die kruiden en blikken. Super he!! (zelfs een beetje jaloers…. :))
  En verder wilde ik dat ik een beetje van jou poetsdrang had. Ik zou echt wel meer mogen doen in huis. Maar naast mijn 28 uur werken en veel thuis met Karlijn heb ik op de momenten dat zij er niet is echt ff rust nodig…. HOE DOE JIJ DAT???

  Mieke

 • gewoon ikke schreef:

  Mmmmm…..
  Lichtelijk jaloers…..
  Toevallig komt de woningbouw morgen bij onze keuken kijken…..
  Ik wordt echt gek van dat lage aanrecht…..
  De gemeente is er ook al bij geweest, maar volgens hun regels ben ik niet ‘gehandicapt genoeg’ om het even oneerbiedig zo te noemen…..
  Dus nu toch op advies van de gemeente de woningbouw maar weer ingeschakeld…..
  Volgens hen is die keuken toch bijna aan vevangig toe.
  Ik ben benieuwd.
  Met mijn 1.83 meter is 88 cm toch echt aan de lage kant!
  Dat lage koken zoals bij jouw keuken zou dus echt niks voor mij zijn.
  En dat gepoets…..
  Errug herkenbaar!

  Tot de volgende cribs!

  Groetjes ikke

 • Danielle schreef:

  Lekker hoor dat neuzen in andermans huis. Ik voelde me altijd erg opgeruimd. Maar zo netjes heb ik het allemaal niet. Misschien omdat ik het sinds manlief en kindlief aanwezig zijn een beetje heb laten varen. Al vind hij me soms nog een zeur als ik beneden kom en vraag of er een bom ontploft is, dan zegt hij altijd..HUH waar dan??? :S

  Maar je keuken ziet er mooi en strak uit Jis. Helemaal mijn idee. Mijn ouders hebben ook zo’n kruidenrek. ZIj hebben hun keuken in Duitsland gekocht, jullie soms ook?

 • Toaske schreef:

  Wauw, wat een gave keuken. Heel mooi! Wij hebben ook graniet (blad en achterwand), wel zwart, dus erg bewerkelijk en ik ben, ben ik bang, niet zo’n fanatieke opruimster. Alhoewel ik wel altijd na de maaltijd de grond ontdoe van allerlei niet opgegeten onderdelen.
  Wel apart overigens is de hoek in de keuken. Een magnetron om de hoek zogezegd. Speels, dat wel, maar is het ook praktisch.

  Als ik een verzoekje mag doen? Zou je niet ‘ns een plattegrond van de woning kunnen plaatsen want volgens mij is jullie woning erg leuk qua indeling.

  Ik zeg: welterusten!

 • San schreef:

  Haha jij bent niet de enige die met haar billen omhoog de grond aan het doen is, zoals je weet ben ik ook piet precies en moet alles opgeruimd en schoon zijn, noem het dwangneurose, misschien komt het gewoon door de dag waarop we beide geboren zijn;-)
  Je keuken ziet er super uit en ben nu al jaloers op je kruidenrekje, dat wil ik ook als we ooit de keuken gaan doen (je hebt me weer met leuke tips ge-cribt)enne koop jij ook altijd je keukengereedschap op kleur.

 • Mimi schreef:

  Dit wordt dus vaste prik op zondag? Leuk! Ik ben nu al verslaafd aan jouw afleveringen Cribs… haha!
  De keuken ziet er lekker fris en gezellig uit. En zo’n zeeppompje lijkt mij idd ook een uitkomst; geen last meer van nadruppers op het aanrecht!

 • Caroline schreef:

  Joechei! Opgeruimd rules! Eindelijk iemand die het he-le-maal snapt!
  En dat is helemaal niet neurotisch; het is gewoon een heerlijk gevoel!
  Ik ga tegewoordig alleen voor het tafelzexc3xadl ipv een tafelkleed, de tijd van duffe bruine blokkerbloemen tafelzeiltjes is verruild voor die van kitschkitschen hip dus dat durf ik wel aan en het is ook geschikt voor Jelle zn tafel gegoogchel!
  Mooie keuken Jis, ben benieuwd of er nog vervolg op je ‘cribs’komt want ik wordt steeds nieuwsgieriger naar de rest van je kamer!

 • annemarie schreef:

  Jawoor..jouw stijl! Maar waar mijn oog dan weer op valt is al die richeltjes en kieren die je schoon moet houden 😉 bovenop de kastjes!! Hahahahahaaa…..en wat te denken van zo’n kruidenrekje? Hahahaa…