Hal

Allereerst mijn reactie(s) op de reactie(s) van de vorige Cribs…
@ San: Tuurlijk koop ik mijn keukengerei op kleur ! Anders word ik niet goed, het moet tenslotte wel bij de rest van mijn spulletjes passen. Moest trouwens erg op zoek naar spatels ed die niet van hout zijn, want net zoals vriendinnetje Margriet ben ik panisch als het aan komt op houten lepels, brrrr…
@ Ikke: Dat verlaagd koken is juist ergonomisch verantwoord (en gastronomisch ook trouwens, hihi). Het is niet een net te laag aanrechtblad, maar juist zodanig laag dat je er met een rechte rug achter kunt staan en xc3xadn je pannetjes kunt kijken. Zonder daarvoor op je tenen te moeten gaan staan. Ik zeg ideaal !
@ Rischtsje: Er is speciaal spul te koop om het mee schoon te (mogen) maken. Wij gebruiken eigenlijk altijd afwasmiddel (tip van de granietboer) en de schoonmaakdoekjes van Lidl.
@ Rianne: Ik word gek als de etiketjes niet naar voren staan… Wat dacht jij dan ? Alles moet altijd met het etiket naar voren, ook in de andere voorraadkasten. What can I say ? Dwangneuroot all over ?
@ P.: Goed bezig man !
@ Zo ongeveer iedereen: Poetsen is lang zoveel werk niet hoor. Het is een kwestie van goed bijhouden gewoon !
Aangezien er vaak reacties zijn die om een tegenreactie vragen, zal ik voortaan maar wekelijks mijn commentaar geven op deze reacties. "Het spreekuur van Jis" vanaf deze week dus standaard…

Zo en dan nu, deel III. De hal ! Aangezien ik er nog best veel plaatjes van heb kunnen schieten, komt het kleinste kamertje (dat zich ook in deze hal bevindt) volgende week aan de beurt. Zicht_op_carport
SchoenenWat valt er te vertellen over deze hal, buiten dat ‘ie erg ruim is ? Vanuit de carport (oh wat zijn wij daar gelukkig mee), stap je dus onze hal in, op een droogloopmat. Een flinke, wel zo handig als je vanuit een stortbui met z’n vieren tegelijk naar binnen wil. Je hoeft niet te wachten totdat iedereen uitgeveegd is voor je naar het droge binnen kan. Met z’n allen tegelijk op de mat levert geen probleem op.
Verder bevindt zich in de hal ook nog een deur naar de inpandige berging. Bedacht als schuur, doet deze berging bij ons ook dienst als "bijkeuken". Er staat een tweede koelkast en dat is naast de broodnodige extra vriesruimte een pure luxe. Wie wil er nou niet een gekoelde voorraadkast hebben ? Ook hebben we de kattenbak hierin staan. In het muurtje van de berging hebben wij voor poes een kattenluik gemaakt. Zo staat die ranzige kattenweecee tenminste niet in het zicht en in de neus zal ik maar zeggen…Halletje

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de schoenen van Dion niet altijd zo keurig recht staan. Die van Yannick wel, nadat ik zijn uitgeschopte schoenen recht onder de verwarming zet. Dion sleept de hele dag met zijn schoenen en het is zodra hij op bed ligt vaste prik om even de schoenen bij elkaar te zoeken. Dit om misgrijpen te voorkomen in geval van haast…Onderschrift_52
Volgende week: Tha little room…

15 Reacties op Hal

 • Ziet er weer schitterend uit….. Schaam me nu diep voor onze hal. Kinderwagen, maxicosi, buggy, oud papier en een tas met spullen voor mijn tante die er al zeker 1 maand staat te wachten!!!1

  Ben benieuwd naar het kleine kamertje hihi
  Mieke

 • Lin schreef:

  Haha moet lachen om de commentaren om de perfecte huisvrouw te willen worden. Meiden kijk eens hier: http://www.flylady.net Leuke site voor dames zoals 80% die hier langskomt!

  Maar ook ik vindt deze Cribs weer geweldig! Het kleinste kamertje ziet er vast ook gelikt uit bij jou! Ik kijk uit naar IV

 • Jet schreef:

  ahhhh ik kan het bijna niet meer aan zien hoor… haahahah, grapje!

  Fijn hoor dat je bij regen en zo met z’n 4-en tegelijk kunt vegen en zo… ideaal!

  En die kattenbak! Dat is de reden waarom ik niet zo snel meer een kat zou nemen!

 • richtsje schreef:

  Heerlijk, overzicht! Wij zijn ook gezegend met een ruime hal, heerlijk!
  Doe maar’ns naar klikkerdeklik: http://members.chello.nl/j.stornebrink/wonen/hal.htm?
  Die manden heb ik ook, zit de kapla van de jongens in 😉

 • Nathalie schreef:

  Mooi stukje weer van je huis…kijk nu al uit naar volgende week 🙂

 • Wendy mv Grace schreef:

  ohhhhhhhh love it – love it – love it =)

 • Caroline schreef:

  haha, een HAL, heerlijk lijkt me dat! Als ik met de kinderwagen binnenkom kan de voordeur niet meer dicht, moet ik eerst de keuken in…( vanwaar ik met een kleine stap op mn bankstel zit…de vierkante meters houden niet te over hier 🙁 )
  Tja, wij dromen lekker mee. Een HAL…..

 • Rianne schreef:

  Ik zeg alleen maar: wil deze dwangneuroot nog neurotischer worden? Kom een keer een bakkie doen bij ons schoenen rek.;-)

 • Mimi schreef:

  Samen met Sterre bekijk ik de foto’s van jullie hal en ons (of eigenlijk Sterre’s) commentaar is: “Mooie sjoene!!
  Need I say more?

 • gewoon ikke schreef:

  Hier is het altijd erg dringen…..
  Met dat natte voetenwerk.
  Voor hebben we wel een halletje…..
  Maar achter stappen we zo de keuken in…..
  XXXXL deurmatten is mijn oplossing!
  Zowel voor als achter!
  Lekker drooglopen en houden die boel!

  Enneh…..
  Die manden heb ik ook…..
  En ook hier staan ze zo op elkaar!
  En je slippers vind ik sxc3xbaper!!!!!
  Ik ben dol op teenslippers xc3xa9n legerprint!
  Dus dit is hxc3xa9t helemaal!!!!!
  Merk???????

  Groetjes ikke

 • San schreef:

  Wat een super gympies zeg en dan ook nog in het lime! En ook hier zie ik manden, altijd makkelijk om alles in op te bergen. Je hebt wel een heerlijke grote hal zeg en wat leuk dat je zo ook nog een blik hebt op je bananenauto. Enne ook een minikapstok voor de minimannen!

 • Jolanda en Bo schreef:

  Ik ben jaloers op de orde en netheid van jou!
  Kun je niet een dagje richting Limburg komen voor een stoomcursus, de perfecte huisvrouw??
  Ben namelijk het tegenovergestelde van jou, nee het is geen smeerbende gelukkkig maar een ROMMEL, ik heb gewoon geen opruim/orden/organiseer inzicht.
  Bo helpt ook niet echt mee die nu de 200 delige doos duplo door de kamer strooit! 😉

 • inge schreef:

  hm, mij viel nie eens op dat ze zo recht stonden, maar dat alle neuzen er nog op zaten hahaha die van Peuter moeten we om de 2 maand vervangen omdat de neuzen weer kaal zijn… schommelen jouw kinderen niet ofzo ? ; ))))

 • Toaske schreef:

  Wat superschattig die schoentjes! Onze hal is niet echt heel groot, maar de kinderwagen (buggy inmiddels, Renske laat zich nog prima vervoeren gelukkig), pas er wel in.
  Enne, die plattegrond, maak je die nog dan?

 • Linda schreef:

  *zucht* een hal
  Ik droom van huizen met een hal. bij mijn ouders is die gigantisch, in ons vorige huis hadden we zelfs nog meer en hier hebben we niks. Misschien 1 vierkante meter :-
  Maar die van jullie is super zeg!
  *jaloers*