Woonkamer (Deel 1)

Deze week een begin met de woonkamer. Een begin, want alles in xc3xa9xc3xa9n keer erop is niet te doen. Dan wordt het rommelig en als jullie "Cribs !" tot nu toe gevolgd hebben, dan weten jullie inmiddels dat Jis en rommelig niet goed samen gaan…
Eerst uiteraard weer enige uitleg naar aanleiding van enkele reacties bij de vorige "Cribs !"
@ Zo ongeveer iedereen: Twee rollen op xc3xa9xc3xa9n houder hebben wij omdat wij geen voorraadding voor wc-rollen hebben. Een voorraadding voor wc-rollen vind ik stom. Ik heb er geen andere omschrijving voor. Aangezien ik nogal een grootverbruiker ben van wc-papier en geen zin heb om na elk bezoek de berging in te moeten om een nieuwe rol te pakken -of erger nog: tijdens een bezoek hulp in moeten schakelen- wilde ik deze dubbele die ik in de catalogus van TMM zag…
En met het velletje naar achter, waarom weet ik niet. Ik kan er gewoon niet tegen als het met het velletje naar voren (de juiste manier) hangt. Net zoals ik er niet tegen kan een horloge aan de linkerpols te dragen… Het spreekt uiteraard voor zich dat deze neuroot er scherp toezicht op heeft dat de rollen gelijkmatig opgebruikt worden, dat staat wel zo netjes…
@ Rianne: Tamponmandjes, had idd een leuke geweest. Aangezien ik menstrueren van mijn "To do-List" heb geschrapt (lees: ik gebruik Mirena), heb ik die zooi niet of nauwelijks nodig. Daarbij komt nog dat als ik het spul wel nodig mocht hebben het maandverbandmandjes moeten zijn. De kans is zeer groot dat ik bij gebruik ervan (zo mogelijk ondenkbaar, ik kan nauwelijks nog lopen met zo’n kreng) last zou kunnen krijgen van een hevig allergische reactie (aldus de gyn.), dat je het effe weet…
De mandjes zijn gevuld met (hoe kan het ook anders ?) vochtige schoonmaakdoekjes en wc-blokjes.
@ Aagje: Binnenkomende post wordt in een ideale wereld meteen opgeruimd. Bij ons ligt het meestal eerst te slingeren op het dressoir. Slabbers liggen niet op de wc (?!?), maar keurig in een mandje op de eettafel. Het spreekt voor zich dat ze gesorteerd liggen op soort en kleur, dus…

En dan nu, de woonkamer, deel 1.Living

RandjezooiZoals al eerder vermeld, hebben we een heerlijke donkerbruine loungebank, bijna niet in 1 keer op de foto te krijgen…
Twee kleine bijzettafeltjes vormen samen onze salontafel en onze oude grote tv-kast hebben we laten verzagen tot een klein kastje onder onze nieuw in elkaar geknutselde tv-wand. Die is geheel uitgedacht door TMM, want: speakers (MSN-drama-Smiley).
Boven de bank hangen twee planken. Blinde planken noemen ze dat geloof ik. Ze zijn van hetzelfde hout als de verbouwde tv-kast, bijzettafels en dressoir (volgt…). Daarop staan wat foto’s en dierbare spulletjes. (Zie je nou wel Margriet, ik heb ze toch !). Verder moet ik er nog bij vermelden dat de foto rechtsboven een oude is. Daar was ons tv-wandje nog niet geheel af. Er is inmiddels nog een "blinde plank" aan de bovenkant van het voorzetwandje (met bruin behang behangen) geplaatst en de roze spulletjes hebben plaats gemaakt voor donkerbruine…

Living2

Voor die personen die zich afvragen of het hier dan altijd recht en strak is en er hier nooit een zooi is… Zie onderstaand bewijs. Tuurlijk is het hier ook dagelijks een puinhoop. Het zou zo zielig zijn voor de Minimannen als dat niet zo zou zijn. Elke avond als het heerlijke zeven uur zich aandient op de klok, gaan de mannen hun bad en bed in en wordt beneden alles opgeruimd door die ouder die niet boven bezig is, de mannen in bad te hangen…
What can I say ? TMM is wat dat betreft net zo als ik; a match made in heaven !Rommel

Onderschrift_60

27 Reacties op Woonkamer (Deel 1)

 • Jet schreef:

  Oh Jis, het ziet er prachtig en gezellig uit! Goed bedacht het TV meubel!

  En ja, speelgoed… thoort hxc3xa8!

 • Richtsje schreef:

  Wat blijft het geweldig om bij je binnen te mogen kijken. Vorige week het kleinste kamertje, ook al helemaal in stijl, al is die stijl weer net iets anders dan in de rest van je huis. Toch: ik zie je passie voor mandjes en voor kleur overal terug!! Benieuwd wat er gaat volgen 😉

 • De bank is geweldig en wat een leuk idee op zo`n plaat te behangen!
  Geeft echt veel sfeer in je kamer…tis mijn smaak wel 🙂

 • Wen en Grace schreef:

  Wat ben ik toch dol op je huis Jis… Kan meteen leuke ideetjes op doen voor als wij binnenkort gaan verhuizen. Trouwens… zie ik daar een denon instalatie?

 • Ien schreef:

  Ik zou er zo kunnen wonen. Smaak alom
  Ien

 • Aagje schreef:

  Ziet er heel erg sfeervol uit!! Goede oplossing voor je televisie, die ga ik onthouden voor het monster dat hier aangeschaft gaat worden. En die slabjes, die liggen bij mij niet op het toilet maar wel in de kinderstoel, op de trap, op de bank, kortom overal. Maar als ze eenmaal op het vaste plekje in de kast liggen, liggen ze keurig in het gelid! Ben nieuwsgierig naar de rest van je huis!!

 • Aagje schreef:

  Ziet er heel erg sfeervol uit!! Goede oplossing voor je televisie, die ga ik onthouden voor het monster dat hier aangeschaft gaat worden. En die slabjes, die liggen bij mij niet op het toilet maar wel in de kinderstoel, op de trap, op de bank, kortom overal. Maar als ze eenmaal op het vaste plekje in de kast liggen, liggen ze keurig in het gelid! Ben nieuwsgierig naar de rest van je huis!!

 • Lin schreef:

  Allereerst is je nieuwe behangetje hier weer geweldig! En je huis… ja wat kan ik er nog aan toevoegen! Je hebt helemaal mijn smaak! Het verschil is dat jij het daadwerkelijk in huis hebt en ik in mijn hoofd! Die bank staat op ons verlanglijstje, die is hier ook helemaal ‘in’ en ik vindt hem geweldig! Maar ja wij zijn hier gekomen in anderhalf jaar geleden met maar 35 doosjes spullen, we hebben alles nieuw moeten kopen. Dus zijn we erg budget begonnen, maar het komt vanzelf! En wat je met de tv gedaan hebt: Super! Heb Sander er zelfs even bijgeroepen om naar te kijken! Iedere keer als ik je cribs weer heb gezien krijg ik zin om mijn eigen huisje weer onder handen te nemen, vandaag ga ik maar eens fotolijsten hangen en zetten, liggen nog steeds in de kast!

 • Loezju & Sven schreef:

  Zeer sfeervol, gezellig en vooral ook opgeruimd 😀 Erg mooie inrichting.

 • esther schreef:

  *gaaf vindt* wauw!!!!!! wat heb jij een geweldige smaak en wat ben jij netjes hihi… heerlijk zo’n huis en een tv waar manlief jaloers op zal zijn…

  enne… mag ik je vragen waar je dat woordje JOY vandaan hebt, weet je dat nog??? Aangezien mijn oudste kanjer zo heet wil ik die ook!!!! haha

 • Tineke schreef:

  gezellig hoor, mooie sfeer! maar ik had ook niet anders gedacht bij jou eigenlijk….
  zo’n lounchebank he, kan ik daar nou ook gewoon rechtop op zitten of zit ik dan met gestrekte (te korte) benen???
  zo eentje hebben mijn zwager en schoonzus nl en dat is voor mij dus niet te doen..

 • Mamma van Guusje schreef:

  Geweldige oplossing voor de tv, ik heb meteen je foto opgeslagen op mijn pc.
  Beter goed gepikt dan slecht bedacht !! 😉
  Gelukkig is het bij jullie ook een lekkere troep met al het speelgoed. Ach even 5 minuten ‘s-avonds en het is weer weg.
  Prachtige inrichting!

 • Jolanda en Bo schreef:

  *bekijkt alles vol jaloezie* ;O)

 • San schreef:

  Ojee zie ik hier ook alles in twee of viervoud staan? Wat ziet het er super uit zeg en die oplossing van je TV is wel helemaal geniaal. Tsja hier ook tot 7 uur een speelgoedbom en dan alles weer hup in de manden en speelgoedbakken enne die bank is het toch helemaal (met roze accent);-))

 • Annelinde schreef:

  Heerlijk die bank (nou ja, lounge element!).. en wat jullie met de tv hebben gedaan vind ik ook erg leuk. Complimenten!

 • Toaske schreef:

  Het is echt totaal anders dan hier. Maar wel heel erg mooi. Misschien dat ik ooit ook nog zo’n strakke en nette inrichting bij elkaar krijg. Nu is het hier van alles wat, niets past bij elkaar en juist daarom past het bij elkaar. Enne, rommel, hoort erbij met kleintjes in huis. Hier ook zodra het bedtijd is: snel een rondje doen en klaar!

 • Marjolein schreef:

  Wat een geweldig huis hebben jullie… Ik ben jaloers! Wij zitten op dit moment in een verbouwing, ik word gek van de troep. Zin om eens op te komen ruimen ;)?

 • Caroline schreef:

  …de ‘twee’tik is je trouwens ook niet vreemd zie ik 😉

 • Caroline schreef:

  Pfoe, gelukkig, ik bleef me maar afvragen of iedereen zo gek is om een keer of vijf (!) per dag al dat speelgoed weer weg te ruimen….zeven uur is inderdaad een mooi moment! Gaaf huis!

 • ziet er schitterend uit….. En fijn dat je minimannen ook lekker rotzooien mogen haha. Maar mooi hoor.

  Mieke

 • margriet schreef:

  hallo, ik had niet gezegd dat je geen waardevolle spulletjes had…dat zei je zelf!! ik vind dat je er een foto op had moeten zetten van de keuken omgebouwd tot speelhoek..dan had iedereen kunnen zien dat je best wel tegen rommel kan! hihi.

 • Leukerd schreef:

  Hahaha bedankt voor je zeer uitgebreide antwoord.
  En noem je dat rotzooi? Valt wel mee toch?:D
  Die kaartjes met alle antwoorden erop…die ken ik in een boekversie. Leuk is dat he?

 • Karen schreef:

  Je huis is gewoon prachtig. Alles heel mooi afgewerkt, netjes onderhouden, stijlvol. Echt toppie!

 • inge schreef:

  hahaha bedankt voor de onderste foto’s ; )

  jullie woonkamer lijkt trouwens wel apart veel op die van mn buuf… [zal ik s vragen of ik foto’s mag maken ; ) ?] en het ziet er, net zoals de rest echt heel stijlvol uit !

 • Danielle schreef:

  Hey wat een superoplossing om de draden van de tv weg te werken. Ik weet niet of dat jullie reden was om dat zo te maken achter de tv, maar ik vind het rete handig en een supermooie oplossing, die ga ik zeker onthouden.

 • Linda schreef:

  Wat een heerlijk huis hebben jullie toch! Ziet er echt prachtig uit! Verder sluit ik me aan bij Mimi, ook ik herken me vooral in de laatste foto 😉

 • Mimi schreef:

  Die laatste foto’s: haha! eindelijk een feest van herkenning ;)!
  Het ziet er erg gezellig uit, echt een kamer om lekker te bankhangen met een goede filme erbij!