Wist u dat…

1) …wij drijfnat een Sinterklaas met paraplu binnenhaalden op 14 november ?
Het begon al met een aardig donkere lucht en dat had uiteraard onze eerste hint moeten zijn. Desalniettemin (daar heb je ‘m weer !) zetten wij koers naar een dorp verderop. Daar stonden we langs een opgebroken kade (lekker gepland ja, ik hoor het u ook al denken !) en vol goede moed toen de eerste druppels vielen. Die druppels voelden al heel snel als hele emmers water en niet veel langer zaten we druppend in de auto. Met de kachel aan terug naar huis en daar bij vriendin met 4 overgebleven moeders en kinderen aan de warme koffie en thee.
Kids lekker Sinterklazen knutselen aan tafel en de moeders gezellig bijkletsen.
Toch nog een warm einde van een gedenkwaardige ochtend…Novembersintcollage

2) …Yannick zijn eerste rapport kreeg van dit schooljaar ?
Het was een mooi rapport met enkele kanttekeningen. We moeten flink met hem gaan lezen en schrijven want daar laat hij nogal wat steken vallen. We zijn hier dus flink aan de slag en Niek en ik zitten tegenwoordig samen schrijfoefeningen te maken aan tafel. Yannick levert dan ook heel triomfantelijk commentaar op mijn schrijfletters; "dat lusje is niet zo netjes scheef mam, dat kan beter…"

3) …ik jarig was geweest ?
Ja, dat wisten jullie wel, nog heel erg bedankt voor alle felicitaties ! Superleuk als je hele mailbox vol staat met allemaal leuke en lieve berichtjes. Ben ook enorm verwend. Kreeg van man en kinderen een oranje I-Pod Nano, van Yannick een zelfgemaakte ketting met een superlief kaartje, van Opa & Oma Sik kreeg ik een heuse Bamboo Tablet (en die is zoooo geweldig !), van mijn ouders een heerlijke bon voor de schoonheidsspecialist en het boek Mr. Finney, van vriendinnetje Anaxc3xafs en hubbie kreeg ik een superleuk zelf samengesteld pakket (zo een waarvan het eigenlijk zonde is om het open te maken), verder kreeg ik nog het boek van Kluun (de special edition), kaarsen en spul voor mijn haren. En bloemen, mooie bloemen ook nog !

4) …dat wij op mijn verjaardag ’s morgens naar het Sinterklaasfeest op mijn werk zijn geweest ?
Dion mocht nog n iet mee en omdat we dat zo zielig vonden hebben we zelf voor hem een cadeautje gekocht. Hij maakt het nu allemaal dusdanig mee dat het echt verdrietig zou zijn als Niek met een mooi cadeau van Sint voor zijn neus zou staan en hij helemaal niets kreeg. En dus hadden wij iets ingepakt wat hoog (heul heul heul hoog) op zijn lijstje stond. Het Mega Toby pak. En het staat hem fantastisch, het boodschapt ook heel lekker heeft hij al ondervonden, hij liep stralend over het winkelcentrum.
Overigens kwam hij diezelfde middag in pak, maar zonder masker beneden. Hij had een tasje op zijn hoofd gezet (doet hij wel vaker trouwens) en verklaarde plechtig dat hij nu even niet meer Mega Toby was, maar Mega Tassie. U begrijpt, ik lag onder de tafel…Megadion 

5) …wij Dion toch hebben laten inenten ?
Na veel wikken en wegen en bellen met de assistente van dokter Van der Ploeg van de huisarts hebben we de knoop doorgehakt en ben ik met de kleine kabouter een eerste inenting gaan halen. Het is zo’n raar gevoel dat je je jongste kind wel de inenting geeft en je oudste schat niet…
Maar goed, Dion brulde alles bij elkaar toen ik bij het parkeren eindelijk eens antwoord gaf op zijn vraag. Met zijn bloedprikkende broer nog vers oin het geheugen, huilde hij dikke tranen. Onderweg werd hij nog aangemoedigd door een klein dapper mannetje die spontaan naar hem toe kwam om te vertellen dat het echt heus wel mee viel. Het mocht niet baten.
En toen vergat die prikvrouw ook nog een pleister op de gewonde arm te plakken…
Dion snikte en snotterde dat hij ook een papiertje op zijn arm wilde, om vervolgens met pleister en al in de wandrekken van de gymzaal te klimmen en klauteren. Op weg naar buiten werd hij week van de meneer die "pandarijntjes" uitdeelde aan de strijders en op weg naar de auto kon hij er zelf maar niet over uit hoe dapper hij wel niet geweest was…
"ik wassszz ssso dapper mamma". Over drie weken wil hij zelfs dat pappa en Yannick ook meegaan om te kijken naar zijn dapperheid. Dat hij dan weer een paar weken later nog wat CB-prikken krijgt, heb ik hem nog maar even niet verteld.

6). ..dat ik nu al weer veel te veel heb zitten typen, ik wilde het even kort en krachtig doen, is nie gelukt nie….Osbamboo 

19 Reacties op Wist u dat…

 • San schreef:

  Ik dacht dat ik al gereageerd had niet dus*schaam* loop een beetje hopeloos achter de feiten en feeds aan, nu ik eindelijk mijn kaart ed af heb heb ik weer rust in het koppie, you know! Heerlijk verslag en wat een geweldig pak zeg, Manon moest weer even “verliefd”lachen toen ze Dion zag. Van het weekend ook weer een gebamboo-ed en het is idd geweldig om mee te werken. Jij ook nog een kleine week en dan vakantie, zijn wij moeders denk ik wel aan toe.

 • Monique schreef:

  * hopeloos verliefd op Mega Tassie en kan dus geen woord meer uitbrengen *

 • Caroline schreef:

  Nog gefeliciteerd! En wat een prachtverslag weer; heerlijk toch weer dat je zoveel moois te melden hebt. Een goed teken volgens mij! Fijne pakjesavond!

 • Mimi schreef:

  Had ik je al netjes gefeliciteerd? Ik denk ’t niet… (sollie). Bij deze dan nog! En die Bamboo is zeker cool, heb ‘m sinds kort ook!

  Dion is al een echt kerel aan t worden zeggen, wat lijkt ie ineens (?) GROOT! En in dat mega Toby pak helemaal. Staat ‘m mega stoer.
  Maar waarom mocht ie nou niet mee naar de Sint op je werk??

 • Richtsje schreef:

  Intochten zijn altijd geweldig met de kinders. In-entingen toch weer flink minder 🙁

  Moest wel even lachen om het schrijfwerk van Yannick en jou!!
  Geniet van de sinterdingen dit weekend!

 • Loezju schreef:

  Leuke update maar kort is nie nie. Maar wel leuk om te lezen 😀

 • vliegje en Ferre schreef:

  mega Tassie de dappere lekgrpikte held. ik zie hem al zwieren aan de klimrekken!
  en zo verwend met je verjaardag! heerlijk!

  ik hoop dat hier de megaToby gekte nog niet direct uitpakt, vind het een godsgruwelijk idee, een kind met een onderbroek over de lange broek…. maar helaas, Mega Mindy is ook hot en dan kies ik natuurlijk liever voor het blauwe pakje dan het roze. moest ik hem eens meenemen om te gaan winkelen…..

 • inge schreef:

  dapper is goed =) en dat bordje van nooit stout hahaha!
  en ja, ik wist dat je jarig was en eh, de rest wist ik niet. tof van dat rapport! en samen lezen en schrijven met mamaidejufwordt, komt helemaal goed =)

 • Nientjuh schreef:

  Maar da is nie erg nie, want ik vind het super leuk om te lezen. Meis, wat heb je toch een leuke manier van schrijven. Ik denk in plaatjes altijd als jij een logje maakt en zie het zo voor mij…heerlijk.
  Menig een is inderdaad nat geworden tot op zijn hemd, ik hoorde een paar collega’s er ook al over, maar goed je moet er wat voor over hebben . En als je die kinderen allemaal zo ziet dan smelt je.
  Wat ben je weer heerlijk verwend joh, ik kan niet meer zonder mijn Ipod,ik krijg zelf een aansluiting in mijn nieuwe auto zodat ik mijn ipod lekker aan kan zetten……JIEHAAA :-).
  Ik heb zo vreselijk gelachen om Dion, wat een geweldig pak heeft hij aan en dat tasjes hahahahaha geweldig….!!!
  Fijne zondagavond meis, lieve groetjes Jeanine

 • Saskia schreef:

  Wat een enorm leuk logje weer!
  Waarom mocht Dion niet mee? Als je drie bent is Sinterklaas toch ook Mega cool 😉
  En dat tassie op zijn hoofd.. gewxc3xa9ldig!
  Geniet van de mannen
  en succes op ‘school’

 • Ruthy schreef:

  Zo, weer helemaal bijgepraat. Ht is dan geen kort bericht, maar leest wel als dusdanig.
  Gaaf pak heeft Dion gekregen hoor, en stoer van die prik (ook al moest hij wel huilen). Het is ook wel moeilijk om als ouders te bepalen wat het beste voor je kind zal zijn.
  Leuk trouwens dat jij en Yannick samen schrijfoefeningen doen. Zo schrijven als op de bassisschool moet is ook erg moeilijk. I know. Is mij ook nooit goed gelukt, ook niet later nog op de Pabo.

 • Marjolein schreef:

  Geweldig log(je) heb je weer geschreven.
  Dion is zeker stoer, ben benieuwd hoe hij op de vervolgprikken gaat reageren.
  Mega Tassie is geweldig gevonden, logisch dat je je niet goed kon houden.
  Heel veel plezier de komende leuke weken.

 • Lieke schreef:

  Wat een imageverhogend pakkie !
  Voor de drager hxc3xa8, als bijrijder weet ik het niet hoor :-))
  Julian zet ook altijd alles op z’n kop, Happy Mealdoosje al ’s gehad, Dion ??
  Succes verzekerd, en dat vette toupetje kan de Zwitsal boys wel aan hoor.
  Enneh..ben zelf doodziek geweest van die Mex prik, dus fijn dat Dion er zo goed doorheen is gerold.
  En lekker geruststellend hxc3xa8, dat net na de eerste prik er amper nog nieuwe griepgevallen zijn.
  Kan je weer lekker gaan twijfelen over de 2e ronde…*grijns*

  Groetjes, Lieke

 • MaMarjan schreef:

  Mega Tassie, echt geweldig!!! Het pak staat hem ook erg leuk. Dat tassie is haast nog leuker dan het masker!
  Fijn dat het halen van de griepprik zonder grote problemen gegaan zijn. Hier ging het halen zelf ook goed, maar als ik vantevoren had geweten dat Julian zoveel last zou krijgen van bijwerkingen dan was ik niet met hem heengegaan…

 • Yvonn schreef:

  1. Brecht vond zelf dat het te hard regende…
  2. Samen huiswerk maken levert vast veel op!
  3. Nog van harte!! (sorry, ‘k had geen idee…)
  4. Hmmm… hier ook vaak tasjes op hoofden, maar dat durfde ik eigenlijk niet hardop te zeggen eh.. te typen. Maar Mega Tassie ziet er hartveroverend uit!
  5. Joep en Madelief zijn uiteindelijk ook ingeent (Brecht ook ‘te oud’), na heel lang twijfelen. Ze waren hartstikke stoer en hebben geen traan gelaten. Gezien de geluiden (Klopt ‘gezien’ wel bij ‘geluiden’..???) dat de epidemie minder wordt, ga ik nu wel twijfelen of we 14 december echt wel voor de tweede gaan…
  6. Nee… da’s ook niet mijn sterkste kant….

 • Danielle schreef:

  Wat is Yannick groot geworden zeg! Hopelijk gaat het lezen en schrijven straks beter door het oefenen.
  Goed vewend jij met mooie cadeautjes!
  Staat um goed hoor dat MegaToby pak. Tis er wel 1 van het verkleden he! Die gaat straks aan toneel doen, let maar op!
  Fijne avond en zondag nog!

 • Toaske schreef:

  Desalniettemin is natuurlijk een supermooi woord. Ik moest wel even googlen wat een bamboo tablet was. Geen idee namelijk. Dus nu samen aan het oefenen met schrijven. Lijkt me gezellig. Dion ziet er hartstikke stoer uit in zijn pak! Ik wens je veel sterkte bij de tweede prik! 😉

 • Sophia schreef:

  Haha ….nee dat KOERT en KRACHTIG “ken ik 0ok nie” 🙂
  Geeft dat joh…t is weer een lekker lees verhaal !
  Ja t was hier ook hondeweer die Sinterklaas dag !
  Gaaf pak van Dion…en idd wel lachen met dat tasje op zijn hoofd !
  Nog gefeliciteerd met je verjaardag …je bent lekker verwend hoor !
  Geniet er van
  Voor nu een fijn weekend
  Groeten Sophia

 • Janneke schreef:

  Maar in dat dorp verderop scheen heel erg lekker de zon! Dat moet natuurlijk ook wel bij de echte sint!
  Vreselijk dat pak. Ielg, haha. Maar als Mega Tassie is het geweldig hoor! 😉
  Succes met de rest prikken. Ik wens je veel dappertheid.