Talk to me…

Sjaa, zoveel reacties vraagt gewoon om een ouderwets "Spreekuur van Jis"…

Onooglijk Ongeluk          7 september
Dion weet er waarschijnlijk al helemaal niets meer van, Jis krijgt het sindsdien koud als ze zo’n draak van een hangertje ziet.
Het wondje in zijn ooglid heelde goed en was al snel niet meer te zien. Des te gekker was het toen twee dagen geleden ineens een blauw plekje onder zijn wenkbrauw verscheen. Precies daar waar aan de binnenkant het tweede wondje zat. Inmiddels is het vlekje donkerblauw en zakt het naar beneden, een goed teken lijkt me.
Nogmaals bedankt voor alle support !
@ Jet: De HAP mag je hier niet zomaar binnen wandelen, laat staan de eerste hulp. En op de HAP zit o.a. ook mijn eigen huisarts. Ik hou van die man, eerlijk waar. Dat is dus de reden waarom ik het liefst meteen/eerst naar hem ging…

The Day After          8 september
@ Heleboel: Ja, een eetlepel rum door de appelprut is erg smakelijk. Alleen wel rekening mee houden dat je dan beter niet meer kunt snoepen van de appelprut voor ‘ie als vulling in de taart eindigt, want *hips*. Normaal gesproken verkruimel ik er ook nog een stuk amandelspijs doorheen. Gut, ik ga er over ophouden. Binnenkort maak ik een speculaascake (hier beter bekend als "De Speeskeek van Jis", haha).

Bibberend op de kant        14 september
@ Heleboel: Even ter verduidelijking; Yannick is gek op het zwembad. Je doet hem geen groter plezier dan op zondagochtend naar het grote pretbad te gaan. En dat doet TMM dan ook regelmatig. Ik ging vroeger met hem naar babyzwemles. Nou weet ik nog steeds niet of hij er nou blij van werd of niet, het was hem om het even. Ondertussen raakte hij mooi wel vertrouwd met het zwembad(water). Toen hij overging van baby naar peuter en in een groep verplichte onderdelen moest draaien, haakte hij af. Hij had daar geen zin an en liet dat duidelijk merken ook. Nog steeds vond hij "vrij zwemmen" leuker. Met een kleine kanttekening, hij vond het leuk als er iemand bij was.
(Dat was trouwens ook zo buiten het zwembad. Spelen was alleen leuk als er iemand mxc3xa9t hem speelde.)
De hemel in prijzen, ja daar groeit hij van. Maar harder gaat hij er niet van zwemmen, noch gaat hij harder zijn best doen. Hij is een beetje lui en heeft wat dat betreft een hardere aanpak nodig. Alleen ligt dat weer in strijd met zijn gevoelige kant. Snapt u het nog ? Meester Bob snapte hem namelijk helemaal…
Het is een moeilijk jongetje, precies zijn moeder.
En ja, ook ik vond Meester Bob leuker. Moet alleen wel zo eerlijk zijn om Zwemjuf ook een kans te geven. Weet niet eens wat ze nou aan hem vroeg/zei.
Zoals al gezegd, wordt vervolgd…

Dan tot slot nog een plaatje van broederliefde, nah…apenliefde is wellicht beter. Komt goed uit, morgen aapies kijken in de dierentuin met Opa & Oma Sik !Mm

Os60_3

9 Reacties op Talk to me…

 • gewoon ikke schreef:

  Ik ben benieuwd naar die speeskeek!

  En die rum en amandelspijs…..
  Hier ook vaste prik…..
  En vroeger ook nog noten…..
  Maar die zijn hier van het menu sinds allergixc3xabn.

  Maken ze bij jullie ook ruzie, of zijn ze altijd zo gezellig?
  Die broederliefde is hier maar zelden aanwezig…..dus ik ben erg nieuwsgierig!

  Groetjes ikke

 • Leukerd schreef:

  Zeg ehm Jis, dank. Ik heb geen vragen meer. Wel een opmerking Ik begrijp dat gedoe rond ‘je kinderen zo vroeg mogelijk het zwembad in duwen want dat is zo goed voor ze’ niet zo. Angsten ontstaan pas later (samen met het besef van oorzaak/gevolg en fantasie die de meest rare dingen doet met een kinderbrein). Daar kan babyzwemmen helemaal niets aan voorkomen. Dus als jouw boy er niks aan vindt, lekker niet doen. Die foto si om te zoenen. Jouw spacecake vast ook. Gooi je tzt het recept hier even neer?

 • Toaske schreef:

  Wel handig dat je het zo aanpakt met antwoorden op antwoorden en zo. Wat ga je doen als we hier nu weer vragen stellen? Hoe was de zoo bijvoorbeeld?

 • margriet schreef:

  zo je hebt ons weer mooi bij gepraat..
  misschien moet je het zwembad verhaal een beetje negeren, gewoon gaan, zeggen dat het nodig is, en dat hij huilend ook best kan zwemmen maar dat dan het zwembad overstroomt en het zo slordig staat al die spartelende kindjes die de deur uit drijven..hihi sorry liet me even gaan.
  die speeskeek kom ik natuurlijk even proeven! en ik hoop dat het leuk is in de dierentuin, want er stond een RIJ op de snelweg voor afslag blijdorp!!

 • Alissa schreef:

  Wat een schrik zeg! Gelukkig lijkt het weer goed te gaan. Hopen dat de appeltaart een beetje helpt tegen de schrik en ander moet je maar snel je speescake inzetten!

  Liefs
  Alissa

 • Cat schreef:

  Staat me iets vaag van bij dat jouw minimannen alletwee watermannen zijn (weet ik niet helemaal zeker) dus dat lui zijn en geen stap harder lopen ondanks dat je de hemel in geprezen wordt, hihi, dat herken ik ook wel weer hxc3xa9xc3xa9l erg bij mezelf (ook waterman). Aan de xc3xa1ndere kant geloof ik weer helemaal niet in astrologie dusseh… maarja, mensen vinden ’t altijd leuk hxc3xa9, om ergens ’n verklaring voor te geven. En nix menselijks is mij hierin dan weer vreemd :p

 • Tineke schreef:

  zoals altijd komt alles vast weer op zn pootjes terecht. En groter worden is echt niet makkelijk (vind ik nu nog steeds niet trouwens hihi) Dat plekje is mij gister niet opgevallen trouwens, maar ja.. met zulke mooie blauwe deugnieten-ogen!!

 • San schreef:

  Broederliefde ten top, wat een geweldige foto van je minimannen enne gaat dit spreekuur wekelijks van start?

 • Jet schreef:

  wie goede vragen stelt wordt genoemd in het spreekuur van Jis… hahha…. koel!

  Fijn dat je zo’n goede band met je huisarts hebt!

  Fijn weekend hxc3xa8 wijffie!

  xxx