GeitenwollenHerbalife

Een weekje of twee geleden liep ik op/in/over/door het plaatselijke winkelcentrum toen ik werd aangeschoten door een hippe, verzorgde vrouw. Of ik even vijf minuutjes tijd had…
Normaal zwaar allergisch en nooit, nu durfde ik geen nee te zeggen tegen deze leuke mevrouw.
Voordat ze alle vijf de vragen ging stellen, deelde ze me mee dat ik kans maakte op een gratis gezichtsbehandeling of een gratis voedingsadvies. Het lijkt me dat er geen verdere uitleg nodig is, ik ging voor die gratis gezichtsbehandeling c.q. huidanalyse ! Heerlijk, bij mijn eigen schoonheidsspecialiste lig ik ook altijd een uur te genieten…

Vorige week ging mijn mobiele, het was de aardige mevrouw om te zeggen dat ik gewonnen had en of ik een afspraak met haar wilde maken. Ze begon me uit te leggen dat ze eerst een analyse zou doen van mijn huid en daarna passende producten zou kiezen. Alles geheel en uitsluitend gebaseerd op planten en kruiden en alles geheel vrijblijvend.

Mmmmm, zulke dingen had ik mxc3xadjn schoonheidsspecialiste nog nooit horen zeggen; geheel vrijblijvend…
"Op basis van planten en kruiden" galmde het door mijn hoofd. Tegen TMM zei ik dat ik blij was dat het niet over voeding ging, stel je voor dat ik zo’n Herbalife MindWasher zou treffen. Ieder zijn ding, maar ik krijg jeuk van dat GeHerbalife. Chemisch eten uit een potje kan niet zijn wat eten moet zijn.

Gisteravond stapte ik moe, maar vol van zin de auto uit. Ik liep op haar huis af en zag de enorme Herbalife kreet op het raam.
Ehhh…nee hxc3xa8 ?
Ze ging me voor naar haar "behandelkamer". Aangekomen op de zolder, zocht ik meteen driftig naar die heerlijk grote uitnodigende behandelstoel.
Het verwende kreng in mij werd spontaan depressief bij de aanblik van het Ikea klapstoeltje waarop ik kon plaats nemen. Ik zag een spiegeltje klaar staan en watjes lagen ernaast.
De Hippe Herbalife Mevrouw begon een heel verhaal over het hoe, wat en waarom van Herbalife. Mijn gedachten bleven afdwalen naar de boodschappenlijst, mijn to-do list en een verlanglijstje voor mijn verjaardag… Ik zag dat ze bleef praten, maar kon mijn aandacht niet op haar vestigen. En als je af en toe gewoon vriendelijk knikt tussendoor, lijkt het of je aandachtig luistert en de ander vooral aan het woord wil laten.
Heb ik gemerkt.
Sterker nog, ik zou zweren dat ik al vele malen mensen hetzelfde bij mij heb zien doen.
(I couldn’t help but wonder, quote SATC) O mijn God, zou ik ook klinken als een Hippe Herbalife Mevrouw ?

"….zo en dan mag je nu zelf aan de slag, ik ga even twee bakjes water halen. Zo terug…"
Voordat ik aan het werk gezet werd bij mijn eigen huidbehandeling, vond er nog een serieuze (poging tot) huidanalyse plaats. Na een geconcentreerde blik op mijn porixc3xabn geworpen te hebben, werd er een apparaatje bij gepakt. Dat zou mijn vocht, vet en nog-wat meten. De analyse en het apparaat wezen aan dat mijn huid in een perfecte conditie was.
Mooi, niets meer aan doen, dacht ik triomfantelijk. Inpakken en wegwezen, klaar is Klara ! Dat ging niet op; ik kreeg de niets-aan-de-hand-lijn van Herbalife voor mijn neus uitgestald. Ik moest zelf mijn gezicht stap voor stap gaan reinigen. Mijn handen mocht ik in het bakje water "afspoelen".

Wat een domper, dacht ik even een lekkere verwenbehandeling te krijgen, krijg ik Herbalife op een klapstoel. En ik draag niet eens geitenwollen sokken !
Eerlijk is eerlijk, het spul was best lekker. Nivea wint het, wat mij betreft.
Toen ze na de behandeling doorhad dat ik trouw bleef aan die Nivea en mijn schoonheidsspecialiste (met heerlijke stoel en warme deken *zucht*), gooide ze het nog op de topvoeding van Herbalife.
De vaste lezers zullen onderhand wel begrijpen dat ik totaal niet achter maaltijdvervangers kan staan.
Ze noemde het regelrechte topvoeding.
Ik antwoordde uiterst beleefd, dat het mijn mening was dat topvoeding op het land bij de boer groeit en niet in plastic potjes. En zolang je de suiker zwaar matigt je sowieso al meer energie krijgt.
Daar heb ik het bij gelaten, ieder zijn ding en ik vind het niet mijn plaats om haar te overtuigen van mijn tegendeel. Net zo goed als zij begreep dat het haar plaats niet was om mij te overtuigen van Herbalifevoer.

We namen afscheid en ik ging huiswaarts. Met een huid die niet zachter, frisser, of schoner was dan wanneer ik het met mijn beste beautyproduct behandel; water.
Topspul !

Bedankt Hippe Herbalife Mevrouw, u was aardig en toonde meer inzet dan deze verwende dame. Ik houd het echter bij mijn schoonheidsspecialiste, die er een intense en pittige studie van een aantal jaar heeft opzitten om mij te voorzien van deskundig advies. De vrouw die mijn gezicht dieper reinigt dan ik zelf ooit zou kunnen.
Mijn mening over Herbalife is er niet beter op geworden, gisteravond heeft eigenlijk nog meer bijgedragen aan mijn afkeer over het concept. 
Herbalovers onder ons, ga vooral door met hetgeen waar je achter staat. Ik ben er niet om mensen op andere gedachten te brengen. Doe jullie ding, ik doe echter niet mee. Ik word geen lid van de Happy Herbalife Familie, ga niet langs start en krijg geen xe2x82xac 2,00 (Jis speelt alleen kinder Monopoly, red.) ik sla over !Os25_8

15 Reacties op GeitenwollenHerbalife

 • richtsje schreef:

  ‘k Zie je al zitten, het klinkt helemaal Jis 😉
  Enne, O Zo!

 • Marieke schreef:

  Haha!! Leuk hoe je het omschrijft!!
  Gewoon lekker vast blijven houden aan de nivea hoor en je zo nu en dan lekker laten verwennen bij de schoonheidsspecialiste 😀 Mxc3xa9n wat een domper zal dat stoeltje zijn geweest zeg!!! 😉

 • Karen schreef:

  Meid, respect dat je het letterlijk helemaal hebt uitgezeten. Ik was um allang met allerlei k-smoezen en excuses gesmeerd!

 • Jet schreef:

  hahahha ik had o zo graag een vliegje op de muur willen zijn. Geweldig! Op xc3xa9xc3xa9n of andere manier overkomt mij dat nooit maar zou ook helemaal teleurgesteld zijn bij het zien van de klapstoel.

  En Herbalife mutsen weten dat ze bij mij geen voet aan de grond krijgen!

  Dank voor het schaterlachen……….

 • Jet schreef:

  hahahha ik had o zo graag een vliegje op de muur willen zijn. Geweldig! Op xc3xa9xc3xa9n of andere manier overkomt mij dat nooit maar zou ook helemaal teleurgesteld zijn bij het zien van de klapstoel.

  En Herbalife mutsen weten dat ze bij mij geen voet aan de grond krijgen!

  Dank voor het schaterlachen……….

 • hehehe, ik ben ook wel een gestrikt door herbalife, ik kwam niet van die man af, hij belde me nog regelmatig op. (was zo stom om mijn telefoonnummer te geven) Ik moest wel erg lachen om je verhaal!!!

  En bedankt voor je digitale spekje!! Scheelt weer, hoeven we minder tanden te poetsen hihihi.
  Leuk dat je voor je mannen een dagboekje bijhoud!
  Mieke

 • Cat schreef:

  Hahahaha! Goed verhaal weer!

  Maarreh, ff wat xc3xa1nders: vind jouw schoonheidsspecialiste het dan nog stxc3xa9xc3xa9ds goed dat jij aan de Nivea zit? Begrijp me niet verkeerd, ik vind ’t zxc3xa9lf ook heerlijk (die geur is onlosmakelijk verbonden met mijn moeder, ja sorry, maar zij gebruikt ’t ook altijd). Maarrrrrr, in ’n hxc3xa9xc3xa9xc3xa9xc3xa9l ver en duister verleden, waar ik eigenlijk niet meer aan terug wil denken, heb ik (ja ik), in ’n vlaag van verstandsverbijstering wel ’s ’n opleiding tot….. schoonheidsspecialiste gedaan…. om er vervolgens nooit meer iets mee te doen, ik lxc3xa1g liever als model dan dat ik zxc3xa9lf aan de gang ging, hihi!

  But ennieweej: dxc3xa1xc3xa1r werd mij, door die blasxc3xa9 en veel te duur betaalde particuliere opleidingsmutsen stxc3xa9rk ontraden om Nivea te gebruiken omdat het… ff denken hoor, wat wxc3xa1s t nou… nah, ik weet ’t niet meer maar ze vonden ’t niet goed… jah, dxc3xbah! ’t kwam natuurlijk gewoon bij de drogist vandaan en niet bij e.o.a. dure huppeldepup parfummerie! Overigens heb ik daar volkxc3xb3men maling aan hoor! En iedereen moet gewoon gebruiken wat hij/zij lekker vindt! Ik ben dan ook niet voor nix gxc3xa9xc3xa9n schoonheidsspecialiste geworden, hihi!

 • margriet schreef:

  dat JIJ je nou hebt laten ompraten zeg….*lol* ..jij de zelfverzekerde, slanke altijd goedlachse jis..
  jammer dat ik het niet heb kunnen zien..

 • Mimi schreef:

  O heerlijk!! Ja, niet dat Herbalife (ik ben er gelukkig nooit mee in aanraking gekomen) maar jouw verhaal! Ik grinnik hier altijd wa af achter de pc en ik zie je gewoon al helemaal zitten. Zoiets had mij nou ook kunnen overkomen. Erg…

 • Tineke schreef:

  hahahahah die Jis, lache man!! Ik had je gezicht wel willen zien toen je die klapstoel ontdekte!!
  Enne.. nee ik ben ook niet van de herbalife, en velen met ons, want ze durven nooit hun naam in advertenties of bij zulke acties te zetten. Heb wel eens gereageerd op een advertentie voor een opleiding tot en dat bleek bij een later telefoontje ook om herbalife te gaan… Nee laat maar dan!

 • San schreef:

  Ohhh ik zou me opvreten als ik in jouw positie zou zitten en zou denk ik alle smoezen hebben verzonnen om eronderuit te komen (sorry ik ben allergisch voor…Herbs)Ik ga ook voor het echte eten ipv uit een potje.
  Je had beter een avondje naar de Ikea zelf kunnen gaan, ach je hebt in ieder geval al je lijstje weer in je hoofd zitten (haha ik zat met een emorne glimlach jou reactie bij mij te lezen) en je hebt het zeer keurig afgehandeld.
  Fijn weekend!

 • gewoon ikke schreef:

  Oh wat zal die avond lang geduurd hebben!
  Minuten kruipen voorbij enzo!
  Maar wel weer errug leuk logmateriaal!

  Groetjes ikke

 • Marjan schreef:

  Jij was vast niet de enige Unieke winnaar. Die gezichtsbehandeling doet ze vast bij iedereen die een beetje geinteresseerd is!)
  Het is altijd moeilijk om bij zo iemand weg te komen, maar je hebt het netjes en beleefd gedaan!

 • heikelien schreef:

  He getver, zit je daar terwijl je er helemaal niet wilt zitten! en probeer dan maar weer eens beleefd weg te komen. dusse goed gedaan en ik ben geen herbalife fan, heb ook liever echt eten 😉

 • Toaske schreef:

  Good for you!