Fuck Barbie

Zo, daar is ‘ie dan. Deze log draag ik op aan collega minimannenmamma en alle andere (mannen)mammaxe2x80x99s.

Wat is nu het probleem:
Wij mannenmamma’s ervaren dat er blijkbaar een sociaal maatschappelijk probleem is met het grootbrengen van jongens. Wellicht is dit probleem niet bij iedereen bekend, waar ik eigenlijk vurig op hoop.
De volgende vraag is ons namelijk meer dan regelmatig gesteld;
"Had je niet liever een meisje willen hebben de tweede zwangerschap ?".

NEE !
NEE !
En nog eens NEE !

Eerlijk is eerlijk, toen ik vroeger nog een kleine Jis was, vond ik het een vreselijk deprimerende gedachte dat wanneer je twee kinderen kreeg, dit twee jongens zouden zijn. Want luidruchtig, bedenkelijk boeren en scheten-niveau en onverwacht steigerende onderdelen.
Yannick (en later ook Dion) heeft mij laten zien, dat het echter geen fuck uitmaakt van welk geslacht je kind is. Je houdt ervan op een geslachtloze manier zeg maar…
Er zijn echter heel wat pagina’s verloren gegaan in "Kinderen" en "Ouders van Nu" over moeders die rouwen om het dochtertje dat ze nooit kregen.
Daar zakt mijn mond van open, eerlijk waar !
Natuurlijk snap ik het dat je best een (lichte) voorkeur kunt hebben voor een bepaald geslacht.
Maar in de rouw ?
Ik vind dat een oprechte belediging voor alle ouders die daadwerkelijk hun kindje zijn verloren.

Echt, ook al ben je helemaal happy met je knul(len), dan nog probeert de maatschappij je toch in te laten zien dat het best zielig is. Want waarom staat er nooit een artikel in voornoemde xe2x80x9ckind(er)achtige" bladen over het verdriet als je alleen maar meisjes krijgt en geen jongens ?
Waarom wordt er in diezelfde bladen altijd meer aandacht besteed aan de meisjesmode dan aan de jongensmode ?
En waarom is er voor jongens veel minder keuze aan leuke kleding ?
Waarom is er xc3xbcberhaupt minder ruimte ingericht in de winkels voor jongenskleding ? (We is echt een heerlijke uitzondering !)

En die kleding hxc3xa8, waarom nagenoeg alleen maar shirts met doodshoofden, Bob de Bouwer, of tractors. Ik hou niet van doodshoofden, Bob de Bouwer, of tractors ! (en mijn kinderen hebben wat dat betreft niets te willen, muhahaha. Zo werkt dat nou eenmaal bij (mijn) jongens. Ahhhh zielig, ik hoor u denkenxe2x80xa6)
Opvallend detail is overigens dat 2/3 deel van de winkel voor meisjes is ingericht en het restantje voor jongens, ondergoed en accessoires (zie bijvoorbeeld H&M).
Toen ik daar eens naar vroeg, zei de zogenaamde storemanager mij dat ze de grootste doelgroep op hun wenken willen bedienen en ze daarbij zoveel mogelijk ruimte te geven en gunnen in die winkel.
Ik zei haar dat ze zich moesten realiseren dat moeders in veel van de gevallen toch echt de kleding kopen voor de baby/peuter/kleuter jongens en daarmee dan ook -tenslotte vrouw pur sang-  een deel van diezelfde doelgroep uitmaken. Volgens mij staat ze nu nog met een frons in haar voorhoofd, maar dat terzijde…

Goed, vastgesteld, in de meeste kledingwinkels is de keus minimaal.
Hoe irritant is het dan als meisjesmoeders ook kleding en schoenen scoren voor hun dochters op diezelfde jongensafdeling !
We hebben al geen keus, afblijven !

Uiteraard zijn er nog wel meer voorbeelden te noemen.
Want wat te denken van speelgoed ?
Playmobil (voornamelijk piraten en politie) en Lego (bouwen, bouwen, bouwen).
Echter de laatste jaren is -geheel maatschappelijk verantwoord- ook de xe2x80x9cmeisjesvriendelijkexe2x80x9d equivalenten in de schappen beland. Grmpfxe2x80xa6 Want uiteraard horen meisjes natuurlijk niet met piraten en politie te spelen zoals jongens niet met poppen horen te spelen. Daarom maken we alle poppenbuggyxe2x80x99s (op de blauwe Nijntje na) flink roze. Zo willen wij nou eenmaal het rollenpatroon hebben. Mannen bouwen, vrouwen zorgen.
Punt.
Punt er achter ja, anders wordt dit een log waar een oeverloze discussie op volgt…

Ik wil alleen maar even, mede namens de bij mij bekende mannenmammaxe2x80x99s, duidelijk maken hoe heerlijk het is om altijd een man in de buurt te hebben om mee in bed te liggen.
Nee echt, enige vrouw zijn in huis heeft heel veel voordelen. 
Bij deze zeg ik dan ook :
"(Mini)Mannenmamma’s verenig u ! Vertel voort dat het echt geen straf is om een mamma van xc3xa9xc3xa9n of meerdere jongens te zijn. Laten we de maatschappij oproepen te stoppen met het stellen van die domme vraag. Laten we er met elkaar voor zorgen dat de keuze ruimer wordt in de winkels en last but not least…Fuck Barbie !"

Fuckbarbie2Naschrift:
Meisjes zijn gewoon leuk, het is niet mijn bedoeling om anders te beweren.
Echt niet.
Ook (Mini)Meisjesmammaxe2x80x99s zijn leuk weet ik en de ervaring leert dat heus niet alle meisjesmamma’s denken als beschreven. Althans niet hardopxe2x80xa6

Voor optimale huisvrede dienen de mannen overigens wel getraind te zijn in zittend toiletteren.

En Barbie ? Die vind ik echt stom. Met armen in een onnatuurlijke stand, belachelijk glanzend haar, een zwaar onrealistisch figuur, kansloos verliefd op een overduidelijke homo en zo verder.
Nee hoor, Playmobil en Lego ! Lekker enteren en bouwen *lol*

Last but not least; stichting Korrelatie is slechts een google awayxe2x80xa6Oshart

41 Reacties op Fuck Barbie

 • Pomtidom schreef:

  Late reactie maar ik hoorde laatst iets waar ik me zo mega over verbaasde… Een mama-in-wording vroeg bij de echo wat het geslacht van de baby was en vertelde vervolgens tegen iedereen (ook tegen die die-het-dus-absoluut-niet wilde horen) “erg he, het is een jongen” KOTSKOTSKOTS!!! Zulke mensen zouden niet eens het voorrecht mogen hebben om zwanger te raken!! (zeg ik als niet-moeder-gewoon-vrouw-zijnde)Te belachelijk voor woorden toch??!!

 • Marieke schreef:

  Ik heb heerlijk zitten lachen om je logje! En nee, niet uitlachen, maar de manier waarop je het beschrijft 😉
  Hier dus een meisjesmama. En wij kregen ook de vraag toen ik zwanger was van meisje nr 2: nu willen jullie wel een jongen hxc3xa9? Heb je van allebei wat. Ehm nee dus… ik wil niet persxc3xa9 een jongen, een meisje vind ik net zo leuk! Mijn gevoel neigde naar een meisje en mijn gevoel zat goed, ze is ook een meisje. Nu wordt er gevraagd of we “voor een derde gaan”, dat wordt dan misschien een jongen. Eehhhmm nee dus! Omdat we geen derde hoeven, want we hebben twee prachtkinderen! Zoals jij zo blij bent met je twee minimannen, ben ik blij met mijn meiden.
  Maar ik moet je wel gelijk geven wat betreft de kleding, speelgoed etc etc etc… je hebt idd minder keuze en dat lijkt mij xc3xa9cht niet leuk!!! Fuck Barbie, dat denken mijn meiden ook hoor, die krijgen ze niet, degene die ze hadden werden vakkundig gesloopt 😉

 • Vanessa schreef:

  Heftig logje, maar ik begrijp het wel. Ik heb 3 meiden en bij nummer twee en zeker bij nummer drie heb ik een hoop teleurstellende en zelfs kwetsende recties gekregen op mijn spruit.Toen ik wist dat nr 3 weer een meid werd heb ik maar even een “jammer” gevoel gehad. Het is wel waar, voor meiden heb je meer keus qua kleding. En meiden kunnen er stoer uitzien maar een jongen in een rok wordt wat vreemd nagekeken.De oudste is echt een stoere meid(doe mij maar een paar sportschoenen, het liefst zwart).Danique is een tierlantijn meid:luchtjes, kettingen e.d. Barbie en co liggen al jaren in een bak in afwachting van Lyann?? Lego en duplo zijn momenteel hot. De meiden lopen er niet “popperig” bij. En ..de jongens komen vanzelf. Neem ik aan;Ook een meiden ma heeft aardig wat te verduren zo ook de papa.

 • Mimi schreef:

  Applaus!

  Als mama van een mannetje xc3xa9n een vrouwtje kan ik met alle oprechtheid zeggen dat beide leuk is! Ik heb me er echt over verbaasd dat ik het zxc3xb3 leuk vond, een jongetje. Ik kom uit een meidengezin en heb een zus die twee dochters heeft, dus was moeilijk te bedenken hoe het zou zijn, een zoon. Ik vind het ge-wel-dig! Net als dat ik mijn dochter geweldig vindt!
  En kleding kopen voor jongens? Drama! Ik moet daar echt nog handig in worden hoor…

 • Loezju mv Sven schreef:

  Heel herkenbaar. Zelfs bij de eerste durven mensen te vragen of je het niet leuker had gevonden om een meisje te krijgen. Belachelijk gewoon. En inderdaad de jongenskleding vind ik ronduit agressief. Zodra ze uit maat 86 zijn begint de ellende. Niks geen lieve kleding; doodshoofden etc etc etc.

 • anouk schreef:

  Haha, met veel plezier je stukje schrijven en ik kan het wel goed begrijpen! Ik heb zelf een tweeling, jongen EN meisje en ook dan krijg je reacties: goh dan ben je in 1 keer klaar! Hoezo?? alsof dat dan toch de bedoeling is?? de eerste keer dat iemand dat zei, vond ik dat zooo vreemd. Maar die opmerking heb ik wel 1000 x gehoord.
  Jongens, meisjes, en gemengd, allemaal even geweldig toch?!

 • Suus schreef:

  AMEN!! ozo waar hoor, alsof je gezin niet compleet is zonder meisje! Ik heb ook 1 zoon, en nog geen plannen voor een 2e, maar ik geloof dat ik 2 jongens ook wel errug leuk zou vinden! Moet zeggen dat ik nooit problemen heb met kleren vinden, vind zelfs de jongenskleren vaak leuker dan de meisjeskleren. Maar dat kan ook zijn omdat ik voor een meisje ook niet hoef te kijken. Maar, dus, conclusie: jongensmama’s rock!!
  Liefs, Suus & Tigo

 • Nelly schreef:

  Hahaha…geweldig goed geschreven,vol respect heb ik je logje gelezen!

  Wilde je ook ff zeggen dat ik ga verder loggen op een andere site,deze url vind je met het plaatsen van deze reactie:http://www.simplicitylife.nl/
  nellysmidt.nl komt wel weer online maar dan alleen voor mijn foto’s.

 • Richtsje schreef:

  Owee, bijna gemist, jouw logje, terwijl je ons nog zo had voorbereid!
  Als mede mannenmoeder ben ik het grotendeels met je eens. Alleen hou ik xc3xa9cht van lego, is de H&M in Heerenveen perfect ingedeeld en zijn mijn jongens regelmatig, doch ongedwongen, in effen of gestreepte shirts te vinden (want ook ik blxc3xaark van doodskoppen en meer, nxc3xa9t als beide jongens, thanks god).
  Meisjes, tja, waren net zo welkom geweest. Maar op een of andere manier kregen wij alleen maar jongens en ben ik daar superblij mee. Wil ik eens roze roosjes kopen, dan haal ik wel een leuke maillot voor dochters van ‘dinnetje 😉

  Zxc3xa1lig, deze log. Eens kijken wat de andere schrijvers vinden!

 • Mama van Julia schreef:

  heerlijk dit!

 • Trudy schreef:

  Wat een geweldig stukje! je moet als columniste (schrijf je dat zo??) voor dekinderen of ouders van nu ofzo gaan schrijven, 1 fan heb je dan zo ie zo al in de pocket 🙂
  Maar je hebt volkomen gelijk, 2 jongens 2 meiden whatever, het is en blijft je kind waar je onvoorwaardelijk van houdt! En met dit stukje sla je de spijker op zn koppie 🙂

 • Linda schreef:

  Oe Jis!
  Wat zijn die reacties hier geweldig he! ;D
  Ik zit helemaal te glunderen!

 • Korffies schreef:

  Geweldig geschreven! hahaha maar ook erg waar, hoewel ik zelf een meisjesmama ben tot nu toe is het me nu zelfs al opgevallen hoe moeilijk het is om kleren te shoppen voor een jongen!
  Bij ‘hang’ avonden stel ik me weleens voor dat Noa een jongen zou zijn en ga ik nepwebshoppen en zien wat ik dan voor een jongetje had willen kopen, maar er zijn maar barweinig leuke en of bijzondere dingen.
  Al moet Imps en Elfs hebben er erg leuke dingen tussen zitten!!!

 • esther schreef:

  Wat maakt het allemaal toch uit, je hebt 2 heerlijke mannen waar je gigantisch van kan genieten. En die meiden komen vanzelf wel over een paar jaar als ze er mee thuis komen.

 • gewoon ikke schreef:

  Zo dat lucht vast op!
  En ik ben het helemaal met je eens…..
  Hoe gek ik af en toe (best vaak) ook wordt van die drukke ‘hanen’ hier…..
  Eerlijk gezegd ging bij mijn 2e zwangerschap eigenlijk de voorkeur uit naar weer een jongen.
  En de 1e is af en toe al net een halve meid, dus wat dat betreft…..;-)

  En voor die jongenskleding…..
  Waar kan ik tekenen?
  Nu moet ik wel zeggen dat oudste op het moment helemaal van de H&M is, want….doodskoppen…..
  Nou hij doet maar…..
  Ik ben allang blij dat hij eindelijk iets leuk vindt!

  Groetjes ikke

 • Fee-Luna's mama schreef:

  Het is een cliche om van beide geslachten minimaal 1 kind te hebben. Het beeld van het ideale gezinnetje: 1 jongen en 1 meisje. Echter kun je beter gewoon blij zijn met 2 gezocnde kinderen en of dat nu een jongen en een meisje zijn of 2 van hetzelfde geslacht.
  Net zo goed als het een cliche is dat meisjes roze altijd mooi vinden. Ik vind het een hele opgafe om tussen die 2/3 van de winkel met meisjeskleding iets leuks te vinden dat niet zachtroze van kleur is en heb vaak genoeg voor het jongensrek gestaan en verzucht dat er voor jongens tenminste leuke stoere kleding te koop is.

  Ach, zo heeft iedere mama weer wat te klagen 😉

 • Simone schreef:

  hallelujah Amen!!!

  Helemaal geweldig beschreven maar ik blijf voor mijzelf een bevoorrechte mama omdat mijn kindje een dochter werd.. Heerlijk al dat Roze maar Barbie’s ook Fuck die whahahahaha mijn dochter roept regelmatig ik ben een voetbalmonsteRRRRRR en gelachtloze liefde dat vind ik echt super gevonden…. want je houd van je kind of het nu een blauwe wolk of een roze wolk is….

 • Marjan schreef:

  Toen ik zwanger was van Vincent voorspelde iedereen (op mijn zusje na) dat ik een meisje zou krijgen. Daar ging ik eigenlijk ook een beetje vanuit. Maar dat verlangen naar een meisje was in 1 keer weg toen er een jongetje in mijn armen gelegd werd. Wat een overweldigend geluk! Niks rouwperiode, dat zou echt belachelijk zijn! Nee, een mooi gezond kindje, helemaal van mij. Dat is belangrijk! En qua kleding baal ik ook weleens. Echt in elke winkel hebben ze 2/3 tot 3/4 van de winkel ingericht voor meisjes en de rest voor jongens. Maar dat geeft mij ook weer een excuus om gewoon de hele stad af te struinen om echt iets leuks te vinden (zelfs als man bij mij is)
  Je hebt er een geweldig stuk van gemaakt!

 • Gisella schreef:

  heerlijk om deze blog te lezen en te weten dat het gewoon zo is punt :):)
  Gelukkig is de oudste nu zo ver dat hij jawel bij de grote mannen mag zoeken maar voor de rest is het gewoon een regelrechte ramp.
  En voor de rest je heb gewoon gelijk! :):)

 • Caroline schreef:

  Oeps sorry’ tis bijna een log zo ouwehoer ik hier alles vol *bloos*

 • Caroline schreef:

  Viel me een ding op; je uitdrukking ‘ geslachtsloze liefde’ ….eindelijk iemand die onder woorden kan brengen wat ik bedoel als ik zeg dat het me echt niets maar dan ook niets kan schelen wat ons kleine boontje straks gaat worden! Ik zeg steeds maar dat ik van Jelle houd en niet van ‘ een jongetje’ en dat is precies wat ik daarmee bedoel. Welke ouder denkt nu in ‘ geslacht’ wanneer er een klein gezond mensje deel uit mag maken van je leven. Compleet met een geheel eigen persoontje en karaktertje! Maar ach wie ben ik? In de rouw zijn om het gemis van een meisje? Wellicht de tegenhanger van een verleden waarin (en in sommige landen nog het heden) de geboorte van een jongen veel meer vreugde bracht dan die van een meisje? Gekke wereld toch……Enne shoppen? HM! Toch. Vooral online voel je er niets van (qua winkelspace dan) negeren wij hier ook (zolang we het voor het zeggen hebben)de doodskoppen, BOBs, disneys en alle mogelijke andere onzinfiguren (sorry ook ik heb dr nietsmee!) Zeker te weten dat mijn knul er uberhip uit ziet nu ik net vrijdag mn bestelling weer binnen heb! Ow ja, het bereiken van maatje 92 heeft de deuren van de WE ook geopend, Hoera! Enne om dr een punt aan te draaien; Jelle zn favo speelgoed? Een roze theeservies en een vreselijke lime groene kralenketting (sja, hij draagt nu eenmaal graag mama’s kettingen, dan moet je wat!)

 • heikelien schreef:

  Heb ook wel eens kraam kadootjes moeten kopen voor jongens en dat was lang niet makkelijk. uiteindelijk kwam frank thuis met iets super hips, dus het is er wel, maar wel prijzig. en verder vind ik weinig kleur in jongenskleren zitten. allemaal donkere kleuren (boring!). en overal maar prinsessen op vind ik ook niks hoor. je hele huis zuurstok heb je ook snel gezien ;-). Ach geslacht doet er niet toe, als het maar een kindje is roep ik altijd…

 • Ester schreef:

  hahaha! Geweldig! En waar!!
  Wanneer starten we de handtekeningenactie voor meer jongenskleren?

 • Peet schreef:

  Amen! Ik ging laatst op pad voor mijn vriendin , die een schat van een jongen heeft gekregen. Wat denk je? Nergens leuke jongenskleren te vinden!! Overal was het meisjesspul. Alsof er alleen maar meisjes geboren worden???

 • Natazz schreef:

  Dat heb je mooi geschreven moeders.
  Een ex collega van mij heeft 6 jongens en aan haar zaten ze ook altijd te zeuren of ze het niet jammer vond dat het alleen maar jongens waren. Ik vind het zo rare vraag of je niet van je kinderen kan houden omdat ze allemaal van hetzelfde geslacht zijn. Belachelijk.

  Geniet maar lekker van je minimannen, minijongensmama

  fijne avond

 • Jet schreef:

  applaus! Ik verbaasde me al jarenlang over de rouwvrouwen/mamma’s die ‘alleen maar’ jongens kregen… Alsof je mega verwend bent op je verjaardag en dan nog niet tevreden/gelukkig!
  Denk ook dat daar de kern ligt; dat soort vrouwen zijn nooit tevreden. Met man, kinderen, zichzelf, het huis en omgeving.

  En ja, dat zeg ik, de “””””bevoorrechte”””” moeder van 2 dochters. En wat betreft de Roze fase: die hebben ze geheel zelfstandig moeten doorbrengen want ik haat barbie-roze 🙂 Mijn Neefje heeft trouwens oeverloos met onze poppen en pops’onderdelen gespeeld en is nu met zijn 18 jaar een heuse flinke (play)boy!

 • Lieke schreef:

  Wat een geweldig stuk heb je geschreven, helemaal mee eens.
  Al blijf ik schrijftechnisch ver bij je achter (journalist of zo??)toch even een reactie. First: ik hou ook niet van kleding met doodshoofden of any other agressieve opdruk.
  Nou, dan kom je al gauw in de sectie Merkkleding terecht, trek je portemonnee maar vast open. 45 euro voor een t shirt is niets. Gisteren reed ik samen met Julian en zijn vriendje, op de nieuwe step naar de supermarkt. Ze bleven netjes buiten staan wachten, want ik weet het, binnen barst het van de bejaarden met karretjes die je ongelimiteerd van je sokken mogen rijden, maar kleine kinderen op stepjes zijn verboden. Krijgen ze het aan de stok met een ouwe man. Oprotten met je step ! Wat een klotejochies hoor ik hem denken. Ze stonden gewoon te wachten. Ook weer zoiets: meisjes worden als schatjes gezien, jongens als potientiele crimineeltjes.
  Maar dan de andere kant:
  Mijn buurmeisje krijst alles bij elkaar omdat ze ’s morgens iets niet aan wil, Julian doet gewoon aan wat ik klaar leg 🙂
  Meisjes zijn kattig en maken ruzie met hun moeder (als ik de moeders mag geloven), Julian is een knuffelkont en probeert het mij naar de zin te maken 🙂
  Jongens zijn een kadootje voor de moeder, zei een oudere buurvrouw ooit tegen me.
  Ik kan niet anders dan dat beamen.
  Ben benieuwd of ik er nog zo over denk als hij 16 is en met een brommer aan komt zetten. haha.
  (trouwens: wel eens op kleertjes.com gekeken??)

  Groetjes, Lieke

 • Jolanda schreef:

  Ik ben het helemaal met je eens, je bent dol op je kind wat voor een geslacht ook.
  En ja wat kleding betreft ben ik altijd weer blij dat er een meisje word geboren.
  Mijn zwager is minimannenpapa en ik vond shoppen voor de knullen een ramp, qua kleding dan, veel minder leuk.
  Ik krijg ook de kriebels van Bob de Bouwer en Dora (helaas aan dat laatste kom ik niet altijd onderuit helaas want Bo vind Dola geweldig)op kleding.

 • inge schreef:

  hahaha en amen.
  alles is al gezegd. of in dit geval, geschreven. ik sluit mij er he-le-maal bij aan. tot en met die ken die maar ’s uit de kast moet komen hahaha !

 • Danielle schreef:

  Prachtig stukje Jis! En over die kleding heb je gelijk. Ik shop natuurlijk wel eens voor mijn net bevallende minimannenmoedervriendinnen en dan sta ik ook verbaasd te kijken naar het grote verschil. Maarja over de doodskoppen & bob de bouwer shit daar hebben ze op de ‘meisjes’ afdeling ook een handje van. Doodskoppen op kleding van kinderen vind ik zowiezo belachelijk. En Bob de bouwer word op de ‘die’ andere afdeling maar zo mini mouse ofzo..blergh!
  Fuck Barbie, Fleur/Cindy rules (goeiuh ouwuh tijd).

 • margriet schreef:

  mmm ik heb van alles wat, en eigenlijk zijn mijn meiden geen echte meiden, er is er maar 1 die van roze houdt maar met barbie’s wordt zelden gespeeld.
  nou goed, ik heb eigenlijk weinig te zeggen over jou log, ik vind de keuze aan jongenskleren en speelgoed groot genoeg..maar misschien ben ik sneller tevreden.!?

 • Karen schreef:

  Tja ik heb natuurlijk van allebei een, maar vind het een errug ‘vermakelijk’ stukje van je. En ja, de H&M is idd totally doodskop minded lately. Voor de skibroek van een weekie vond ik het ok, maar ook ik heb alle shirts laten hangen. Mijn zoon van 4 jr met doodskoppen op zijn trui? Nog ff niet.

 • Kim schreef:

  Ik ben ook een trotse miniman-mama. Dit leidt overigens wel soms tot frustraties bij de door jou geschetste minimale kledingafdeling voor onze kleine stoere mannen. Ik blijf me erover verbazen. Net of kleine jongetjes er niet hip en geweldig uit mogen zien. Net of kleine jongetjes alleen met tractors en vliegtuigen mogen rondlopen. Nu maakt mijn kleine zoon die vooroordelen wel allemaal waar. Het zijn inderdaad die dingen waar hij dol op is en zijn mama iets minder.
  Hoewel ik altijd vurig een meisje hebt gewenst is dat nu totaal anders. Je verwoordde het treffend ‘de liefde voor je kind is geslachtsloos’. Ik hou van Nijs omdat hij mijn kindje is, mijn baby. Boy, girl whatever.
  Logje is briljant trouwens :-))

 • ilse schreef:

  hier ook een mannenmama
  en ik ben er zooooo blij mee
  toen ik zwanger was van dyon wist ik zeker dat het een meisje zou worden
  en ik was er eigenlijk helemaal niet blij mee
  ik ben een echte jongensmoeder
  je begrijpt dat ik dan ook errug blij was dat dyon een jongen bleek te zijn (alhoewel ik soms nog wel twijfel hoor met zijn voorkeur voor roze)
  wat die kleding betreft, daar ben ik het nou helemaal mee eens, kan me er zo aan ergeren dat je zo weinig keus hebt
  op de site van H&M staan wel leuke jongenskleren trouwens!

 • Melanie schreef:

  Hahaha ondanks dat ik een minimeid en miniman mama ben snap ik je helemaal.

  En dat gezeur dat vind ik ook zo erg, ik krijg vaak de vraag en wanneer komt nr 3 Grrr ik heb er 2 en ben tevreden met mijn minikindjes.

  Ik heb trouwens de vorige keer bij de Bart piep een leuk blauw poppenwagentje gekocht, was nog in de aanbieding ook. En Kevin speelt er maar wat graag mee, al doet Isis net zo lief mee met de auto garage.

  Nog een fijne zondag,

 • Marieke schreef:

  Wat een heerlijke log! Haha… 🙂
  Serieus, mama zijn van twee jongens lijkt me fantastisch!! 🙂 Alhoewel het natuurlijk ook leuk is om een meisje te krijgen, jaja…
  Die twee knullen van jou zijn heerlijk!

 • Linda schreef:

  Jaaaaa! Hulde Jis! 3 werf Hulde!
  Ik had het niet beter kunnen zeggen!
  Het klopt helemaal wat je zegt,ik vind het ook bijna onbeleefd als mensen je in je kraambed vragen, had je niet liever….. Over het hoofd van zo’n prachtig mooi gezond ventje!
  Met kleding heb ik overigens niet zo’n probleem meer,ik hou van stoer en net als pappa, en dat weet ik inmiddels wel te vinden. Naast hema ben ik ook erg in mn noppies met met merkjes als noppies, mexx (vaak mooier als de meisjesafdeling) en mijn favoriet imps en elfs! (die spijkerbroekjes!!) Maar dat is vaak alleen voor de bijzondere gelegenheden. En speelgoed, tja, bouwen inderdaad, en Gijs is verzot op zijn collectie diertjes. En ik kan niet wachten tot ze groter zijn, lekker de velden in, slootje springen, hutten bouwen enz. Deed ik immers ook altijd vroeger! 😉

 • Tineke schreef:

  hahah die Jis! heb je wel eens bij Jilly & Mitch (shoeby shop) gekeken? Volgens mij is de jongenshoek daar maar een heel klein beetje kleiner dan de meisjes. Zal nog es ff daar spieken, want daar kom ik natuurlijk ook nooit. En volgens mij hebben ze daar ook leuke dingen. Mijn vragen ze regelmatig of ik door ga tot het een jongen wordt! Nou nee dank je 3 is genoeg. (wij hebben wel een blauwe buggy maar daar staan dan wel weer bloemetjes op) en hoewel prinsessen wel favoriet zijn, staan de barbies in een doos ergens in een hoekje en worden nooit gebruikt… We hebben dan wel weer prinsessen megablocks, roze en lila ed.. hahaha

 • San schreef:

  Oh Jis wat een goed stukje heb je toch geschreven. Ik weet van mijn zusje ook al dat kleding kopen voor jongens soms echt een ramp, maar broeken kopen voor Manon die heel smal lukt ook niet altijd, maar goed dat heeft moeders ook met broeken, daar moet een behoorlijk stuk van de pijpen af. Hier is dus ook al jong geleerd oud gedaan 😉
  En wat betreft playmobiel en lego, ik was best blij dat ze het ook voor meisjes hebben, want ik ben gek op bouwen (ik had vroeger ook altijd playmobiel en blokken) alleen is het weer prinsessen of idd huishoudelijk gedoe, hoe bedoel je we stoppen ieder in een hokje.
  Je punt is zeer duidelijk en heel begrijpelijk. Een kind is je kind, jongen of meisje. Moet ik straks gaan rouwen als ik weer een meisje krijg, ik ben al heel erg onbeschrijfelijk blij dat ik kinderen kan krijgen toch! Ik ben benieuwd of ik zo een minimeisjesmama zal gaan of een mixedmama?

 • mama van drie schreef:

  Oh, hangt er ook jongenskleding in winkels, is me nog nooit opgevallen. Buiten het feit dat ik nooit op de jongensafdeling hoef te zijn, snap ik dat het voor jou frustrerend moet zijn om dat weggemoffelde hoekje te vinden in de diverse winkels.
  Wij kregen bij de tweede zwangerschap de vraag of we nu graag een jongetje zouden willen en nee, wij wilden heel graag wederom een meisje en kregen er ook nog een, bij de derde was het helemaal raar als we zeiden dat we graag nog een meisje wilden, waarom begin je dan nog aan een derde terwijl je weer hetzelfde geslacht zou willen. Nou misschien gewoon omdat we dat leuk vinden. En eerlijk is eerlijk, ik heb altijd gedacht dat ik meer een mannenmama zou zijn, maar drie meiden vind ik toch echt wel errug leuk, wij zouden het niet anders willen. (het is maar net wat je gewend bent denk ik) En wat is er nou mooier dan een gezond kind en dat dan bij ons in drievoud, SUPER.

 • Toaske schreef:

  Ha, hier een meisjesmama. Aan mij is trouwens nooit gevraagd of ik het niet jammer vond dat de tweede geen jongen was. Maar dat heeft misschien ook een beetje te maken met het feit dat de zwangerschap zo kritisch was, dat iedereen allang blij was dat er een levend en gezond wezentje geboren werd!
  Ik vind het een vet stuk wat je schrijft. En kan me je frustratie levendig voorstellen ook nog.
  De enige man hier in huis toileteert inmiddels ook zitten trouwens!
  En barbie haat ik trouwens. Gewoon omdat ze er zo verschrikkelijk onrealistisch uitziet. Maar goed, dat geldt ook voor de playmobiel poppetjes en de little people.
  Voor nu: welterusten!