Geraniums voor Mart !

Hierbij even een algemene oproep aan alle geraniums in Nederland;
Verzamel u, verenig u en zet koers naar de vensterbank(en) van Mart Smeets. Hij is aan u toe beste geraniums, hij is oud en stout. Hij is er hoog aan toe om achter u te gaan zitten en voortaan tegen u aan te mopperen…

Wat is er met Mart aan de hand mensen ? Nou is het altijd al wel een beetje een aparte geweest, maar ik verbaas me nu toch wel echt ernstig over deze man !
In xc3xa9xc3xa9n week tijd heb ik tot drie keer toe de neiging gehad om hem door de beeldbuis te trekken en zijn zelfingenomenheid via zijn neusgaten eruit te trekken. Op z’n minst…
Eerstens sneert hij naar Peter van der Vorst dat een serieus journalist nooit juicht.
Of hij dat nooit heeft geleerd…
Nou kun je je twijfels hebben over Peter, maar je hebt journalistiek in allerlei maten en vormen. Is nou eenmaal zo, de ene moeder is immers ook de andere niet ! Maar je zou niet mogen juichen als serieus journalist ? Waarom jubelde, kirde en was de heer Smeets dan altijd buiten zichzelf van extase als hij de NBA versloeg ? En waarom kwijlde hij altijd tijdens zijn serieus onpartijdige verslag van de Tour de France, of over De Kneet ?

Toen was daar het bericht dat de heer Smeets de hossende Oranjefans spuugzat zou zijn.
Die hossende Oranjefans die uw serieuze journalistensalaris betalen meneer Smeets, bedoelt u die wellicht ? En dat hij gek werd van het "wij-gedrag" zodra er gescoord werd ? Hebben "wij" dat niet en masse van u overgenomen, o gij serieuze heer Smeets ? Want ik hoorde het toch overduidelijk weer langs komen deze week en wel uit uw serieuze mond ! "Want wij hebben goud op de 1500 meter."

En dan was daar als klap op de vuurpijl gisteravond. Die dramatische wissel op de 10.000 meter, arme Sven en arme Gerard. Was er gewoon redelijk kapot van, maar dat terzijde (ben tenslotte slechts een serieuze mamma).
Tijdens de beelden was de heer Smeets nogal verbouwereerd over de reactie van Sven en reageerde met een xc3xbcberbetuttelend "Kom op Sven, het is het eind van de wereld niet". Dan heb je ‘m niet hoor, dan ben je gewoon een lul !
Geloof niet dat ik het ooit zo met Ria Visser en Bart Veldkamp eens ben geweest toen ook zij zicht- en hoorbaar gexc3xafrriteerd waren over die serieuze zeikstraal aan tafel. Zo zou Sven het over zichzelf afroepen, "het overkomt hem altijd". Ik meen vuur uit Ria’s oren te hebben gezien…
Echt, ik zat me met haar op te vreten…
(Mart: GFY ! Heb ik echt heel hard geroepen gister, echt waar. Voor die personen die weten wat ik bedoel, heb ik een prijs klaar liggen *grijnst*)
Als het nou drie weken na het incident is en iedereen is nog steeds over de rooie…
Maar het was potdorie nog geen 5 minuten geleden gebeurd ! Mag die jongen dan pissed zijn ? En de hele natie met Sven ?

Heer Smeets, gaat heen en vermenigvuldigt u vooral niet ! Neem plaats achter de geraniums. Speel zo nu en dan eens een serieus potje Bingo, maar laat het daar bij. Val ons niet meer lastig met dat zelfingenomen gedoe, neem jezelf iets minder serieus en geef de stok microfoon over aan Dione, een mens ! Een warme persoonlijkheid die gewoon een gesprek kan voeren met onze helden (waarvan Sven nog steeds vet op xc3xa9xc3xa9n staat, egwel !). Die zichtbaar geniet aan tafel van haar gasten en dat gelukkig ook niet onder stoelen of banken steekt…

Tuurlijk, heb ik net het logje af en dan komt TMM naar boven om triomfantelijk te verkondigen dat die serieuze Mart toch iets goeds gedaan heeft zojuist op tv, na het interview van Sven en Gerard.
De lul, altijd het laatste woord willen hebben. Mart Geranium Smeets…

Terugkomend op het logje hiervoor: bedankt voor alle lieve woorden, uiteraard houd ik jullie op de hoogte !Oshelemaal

22 Reacties op Geraniums voor Mart !

 • Loezju schreef:

  Mart Smeets … ander onderwerp graag. Wat een l*l is dat zeg. Denkt het altijd allemaal te weten. Ach ja, de beste stuurlui(s) staan aan wal. Met een flinke bos geraniums.

  Geweldig logje overigens 😉

 • Mo schreef:

  Je haalt me de woorden uit de mond! Die Mart is echt toe aan zijn pensioen!

 • inge schreef:

  amen. maar ik moest ‘m al langer niet hoor, en zag ‘m ook bij peter en vond dat ook zo stom. idd is peter eh, nou ja, hij weet het zelf gelukkig ook, maar hij doet iig niet zo uit de hoogte naar anderen.

  #plantgeraniumpje

 • Monique schreef:

  Ik heb me ook ma-te-loos zitten ergeren aan Mart met z’n ‘het is het einde van de wereld niet’. Kom op zeg, als er iemand inmiddels zou moeten weten dat sport niet altijd ‘maar een spelletje’ is, dan is hij het wel. Inderdaad, achter de geraniums ermee, wegwezen met die zelfingenomen bejaarde.

 • Lieke schreef:

  Qua schrijftalent doen jullie in ieder geval niet voor elkaar onder.:-)
  Volgens mij had een opleiding journalistiek je ook wel gepast Jis !
  Geen kwaad woord hier over Mart.
  You hate him, or you love him.
  Een tussenweg schijnt er niet te zijn met mannen van zijn kaliber.
  Ondergetekende heeft een zwak voor hem.
  Verder kan ik er niet veel over zeggen;-) want regelmatig met m gewerkt.
  Had zwaar medelijden met Kemkers, je zal als perfectionist maar zo’n fout maken.
  En ook nog een keer heel Nederland over je heen krijgen..

  Groetjes, Lieke

 • Cat schreef:

  oh enneh, nog ff over dat GFY… tja, dat ga ik hier natuurlijk niet voluit schrijven, das niet netjes 😉 Dan te bedenken dat deze megalomane narcist (of is dat dubbel op? voor Mart niet ;-)) het ook met Ria heeft gedaan….daar moet je toch niet aan dxc3xa9nken?!?!?!?!?!

 • Cat schreef:

  Jaaa, buiten ’t feit dat ik geloof ik ook de xc3xa9nige hollander was die ’t jammer vond maar verder niet totxc3xa1xc3xa1l van de kaart was door de onfortuinlijke fout van “onze” Svenergy, erger ik me al sinds jaar en dag aan deze zelfingenomen, niet-met-pensioen-willende-maar-volgens-de-ganse-natie-wxc3xa9l-allang-moetende (“mag ik dat zo zxc3xa9ggen? ja dat mag ik zo zeggen”) druiloor van ’n Smeets. Wxc3xa1t ’n kwallebak is dat zeg! Ik ben ‘m in ’t verleden regelmxc3xa1tig tegengekomen op ’t station Hilversum-Noord, de arrogantie die die man uitstraalt, beslaat zo’n btje de hele trein, kan ik je zeggen (mxc3xb3gen we dat zo zeggen? jxc3xa1, dxc3xa1t mogen we zo zeggen ;-)) Alles en iedereen staat vxc3xa9r beneden keizer Smeets. Ik noem ‘m wel ’s de Mulish of de Freek de Jonge van de sportpresentatie. Ook van die vxc3xa9xc3xa9l te grote ego’s! En ook steeds die “opa vertelt” momentjes er tussendoor om maar aan iedereen te laten weten, wat hij allemaal nog weet en hoe lang hij al meegaat in z’n vak… hou nou toch xc3xb3p zeg, zum kxc3xb3tsen! Nee, ik teken de oprotpetitie “we zijn je zxc3xa1t, Mart” met genoegen! 😉

 • Renske schreef:

  Amen! Men, elke keer dat ik hem in beeld zie, heb ik de neiging het geluid uit te zetten. Wat een geneuzel. Om het er nog maar niet over te hebben dat ik hele nare plaatjes in mn hoofd krijg als ik hem en Ria Visser zo gezellig saampjes aan tafel zie zitten. Met als climax van de week dat hij tegen haar zei ‘Dat leg ik je later nog wel eens uitgebreid uit’. Ik greep nog net niet naar een teiltje. Ieuw.

  De afkorting herkende ik ook meteen ja, zelfde gedachte hier.

  Zure, zure man. Tijd voor zn pensioen. Of… laat hem enkel nog documentaires / interviews doen zoals laatst met Renate Groenewold bijvoorbeeld. Want dat kan hij nog wel aardig. Maar in dat hok met Ria en Bart zie ik hem liever niet meer.

  “Het is maar een spelletje” Pardon? Denk niet dat (top)sporters het zo zien. Als het net zo mis is gegaan. Na vier jaar alles opzij gezet te hebben.

  *haalt even een paar keer diep adem om de bloeddruk en hartslag te laten dalen*

 • Mimi schreef:

  “Hij wiens naam niet genoemd zal worden” kan inderdaad het best achter een flink bos geraniums gezet worden. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik het ook niet zo heb op Ria Visser. En Bart Veldkamp. Brrr. Ik zal het niet over hem hebben, want daar krijg ik xc3xb3xc3xb3k uitslag van!

  (verder, mooi en treffend geschreven Jis!)

 • Sophia schreef:

  Je hebt helemaal gelijk …zoiets dacht ik ook toen ik zijn commentaar zag !!

  Groetjes Sophia

 • heikel.ien schreef:

  Ik zeg stuur maar op dan teken ik wel.

 • San schreef:

  Haha ik zag dat ook bij Peter en had zoiets van PARDON! Maar goed Mart is Mart en eerlijk is eerlijk hij is wel een sportkenner, vond dat hij het juist ook opnam voor Kemkers, maar hij is en blijft een vreemde eend in de sportvijver en idd Dione mag voor mij veel meer naar voren komen!

 • rachel schreef:

  haha mooi gesproken!!

 • Anaxc3xafs schreef:

  Potverdrie, ik wist de oplossing al eerst!! Kan je die prijs vanavond meenemen???

  Enne, ik ben het roerend met je eens, ook hier geprobeerd Mart door de tv te trekken, tevergeefs….

  See u tonight!

 • Ruthy schreef:

  Mart Smeets…. eigenlijk wil ik gewoon helemaal niks meer over hem zeggen. dat is hij niet waard.

 • Caroline schreef:

  Hahaha, hoorde Mart uberzuuur op de radio, dat ging idd over die oranjefans…tsja. Nu wil ik eigenlijk graag weten wat die prijs is (;-)) want anders durf ik zoiets lelijks niet te herhalen op jouw mooie minimannensite (of ik verwijs gewoon naar Nicollekebolleke) Goed, milde Mart achter de geraniums. Ik ben wel vxc3xb3xc3xb3r ja!

 • margriet schreef:

  die man is eigenlijk geen logje waard! Maar je hebt het mooi neergezet zo!

 • Harrixc3xabt schreef:

  Zo! Dat heb je ff mooi gezegd!
  Helemaal met je eens hoor.
  Het wordt tijd dat die man opkrast idd.

 • Jolanda schreef:

  ZO met je eens, wat een eikel.

  Heb je ge-quote, hoop niet dat je dat erg vind?

 • Nicolekebolleke schreef:

  Ja!!! G.o F.uck Y.ourself Martje!!!!
  Haha.
  Leuk stukje en ik ben t helemaal met je eens.
  Mooi moment om te ontlurken dacht ik zo.

 • Janneke schreef:

  Haaahahaha, wat een briljant stuk heb je geschreven Jis!! Heerlijk!

 • Toaske schreef:

  Ik zag dat stukje bij Peter van de Vorst ook en dacht echt ‘wat een oetl*l’. Heel raar dat je zo denigrerend kunt praten over anderen.
  Ach en Sven en Gerard, wat erg he. Gelukkig hebben ze het inmiddels al uitgepraat. Knap!